Hizmet – Müdürün baskısı sendika sayesinde boşa çıktı

Ben ismi duyulmuş ve birçok şubesi olan bir mağazada kasiyer olarak çalışmaktayım. Daha önce de çalıştığım yerdeki sorunlarımı okur mektubu olarak yazmıştım.

Çalıştığım yer Tez-koop İş Sendikası’na bağlı bir işyeri. Sendika olmasına rağmen işyerinde birçok problem var. Müdür ve müdür yardımcısının baskısı altında çalışıyoruz. Çalışma saatleri esnek ve kimse bu uygulamaya karşı çıkmıyor, susuyor.

Geçtiğimiz gün, sabah 11.00’da kasayı açmıştım, 20.00’da da kapatacaktım. Müdür kasama gelip 22.00’a kadar çalışacağımı söyledi. Ben de yeterli kasiyer olduğunu ve o saate kadar çalışmayacağımı söyledim. Müdür hep “evet” cevabına alışkın olduğu için tepki göstermem onun hoşuna gitmedi. “Çalışacaksın” diye zorlayıcı bir şekilde ısrar etti. Bu konuşmayı fazla uzatmadan sustum ve kasamdan uzaklaşmasını bekledim. Ardından sendikaya telefon açıp durumu izah ettim. Onlar da kasamı kapatmamı söyledi. Sendikayı aradığım için sorunsuz bir şekilde kasamdan ayrıldım.

Diğer arkadaşlarım sustuğundan dolayı işyerinde hakkını arayan kişiler problemli ve uyumsuz olarak nitelendiriliyor. Eğer birlik olmazsak bugün bana yapılanlar yarın hepimize yapılabilir. Onun için birlik olup hakkımızı sonuna kadar savunmalıyız ki esnek çalıştırma problemiyle bir daha karşılaşmayalım.

Yorumlar kapalıdır.