Bedaş işçileri cuma eylemleri

Taşeron firmada çalışan BEDAŞ işçileri, her hafta Cuma günü yapmaya karar verdikleri Cuma eylemlerinin bugün (27 Mayıs 2011) üçüncüsünü gerçekleştirdiler.

İşçilerin sosyal ve ekonomik haklarını gaspeden bir ortaklık, BEDAŞ

Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi bünyesindeki taşeron firmalarda yaklaşık iki bin enerji işçisi çalışıyor. Enerji-Sen’in yaptığı açıklamaya göre, istisnasız her bir işçinin maaşları zamanında ödenmediği gibi keyfi kesintiler de yapılıyor. Kurum ve taşeron patronları, kar hırsı ile işçilere sözleşme dönemlerinde, işten atma tehdidi ile boş makbuzlar ve ibranameler imzalatılıyor; habersiz giriş çıkış işlemleri uygulanarak sigorta primleri eksik yatırılıyor. Mesai ücreti ödenmeyen işçiler ne yıllık izin kulanabiliyor ne de bayram ve resmi tatillerden faydalanabiliyorlar.

İşçi güvenliği ikinci plana itiliyor!

Saha içerisindeki çalışma şartları da gözü kara kâr hırsını kanıtlar nitelikte! Sabah saat 8’de mesaileri başlayan ve bazı günler 16 saat çalışmak zorunda bırakılan işçiler, iş güvenliğinden yoksun çalıştırılıyor. Kurum ve taşeron patronları, işçi güvenliğini ikinci plana iterek kontrolsüz trafo ve yüksek gerilim alanlarında işçileri çalışmaya zorluyor ve birçok işçi iş cinayetine kurban gidiyor. İşçi güvenliğini ikinci plana iten BEDAŞ, her patron gibi 5 kuruşu beş cana tercih edip 5 kuruş daha fazla kâr edebiliyor!

İşçiye sömürü, aboneye yolsuzluk var BEDAŞ’ta!

Enerji-Sen’den yapılan açıklamaya göre, kurum ile özel avukatlık büroları el ele verip, abonelerini çeşitli kurmaca yöntemlerler soyuyor! On binlerce aboneye ihbarname gönderilmeden gönderilmiş gösteriliyor, faturalarına açma işlemi yapılmadan yapılmış gibi gösteriliyor ve haciz işlemi yapılmadan haciz işlemi yapıldı denerek, avukat ücreti alınıyor. Sendika yönetimi tüm iddialarının kanıtları olduğunu ve 3 hazirandaki eylemde sunulacağını belirtti.

Direnişteki PTT ve Ontex işçileri de eyleme destek verdi

Aynı gün CHP Şişhane ilçe örgütü önünde İzmir Buca Belediyesi işçilerine destek amaçlı basın açıklaması yapan PTT ve Ontex işçileri, BEDAŞ işçilerinin eylemine de katıldı. Direnişteki işçiler adına söz alan Ontex işçisi, direnişlerin birleşerek güçlü, sınıf dayanışması ile sürekli olacağını ifade etti.

BEDAŞ işçileri, tüm işçileri ve İstanbul halkını Cuma eylemlerine çağırıyor!

BEDAŞ işçileri ile yaptığımız sohbette, mücadelelerini sadece kendi ekonomik ve sosyal hak gasplarına karşı değil, aynı zamanda soyulan İstanbul sakinleri için de sürdürdüklerinin önemle altını çiziyorlar. BEDAŞ işçileri her hafta Cuma günü saat 15.00’te Taksim çiçekçilerinin önünde buluşup, sloganlar ile BEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne yürüyorlar. Biz de İşçi Cephesi olarak mücadelelerinde yanlarında olacağız.

Yorumlar kapalıdır.