Arjantin: Demiryolu işçileri lideri ve sosyalist Ruben “Pollo” Sobrero derhal özgürlüğüne kavuşmalıdır!

30 Ekim sabahı, Arjantin demiryolları sendikası lideri Ruben “Pollo” Sobrero, Sarimento metro hattında Citadel ve Haedostations’ta gerçekleşen “yanan trenler” vakasına dair asılsız bir suçlama ile göz altına alındı. Sobrero, demiryollarının TBA şirketine satılarak özelleştirilmesine karşı verilen mücadelenin bilinen bir savaşçısı, Sarmiento hattı işçileri temsilcisi ve Demiryolu İşçileri Sendikası bürokrasisinin de uslanmaz bir muhalifiydi.

Tüm deliller göstermektedir ki, Sobrero haksız yere suçlanmaktadır. Ayrıca yıllar önce demiryolu işçiliği yapmış olan Leonard Portorreal de aynı gerekçe ile tutuklanmıştır.

Sarmiento İşçi Konseyleri Sobrero ve Portorreal’in derhal serbest bırakılması talebi ile grev kararı almıştır ve tüm kardeşlerini haklı davalarını savunmaya çağırır!

Bu tutuklamalar, Cristina Kirchner [Arjantin devlet başkanı] hükümetinin TBA şirketi lehine başlattığı, tüm sosyal protestoları suçlulaştırma politikasının bir uzantısıdır. Sobrero ve diğer militan demiryolu işçileri öncesinde de benzer suçlamlara maruz kalmışlar, ancak suçlar ispat edilemediğinden aklanmışlardı.

Bizler, Rubén Sobrero ve Leonardo Portorreal’ın derhal serbest bırakılması için en geniş uluslararası dayanışma çağrısında bulunuyoruz. Bizler dünyanın her yerindeki işçi örgütlerini, partileri, öğrenci ve insan hakları kuruluşlarını, Arjantin’deki bu tutuklamayı reddedenleri haksız yere suçlanan bu işçileri desteklemeye çağırıyoruz.

İUB-DE (İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal)

3 Ekim 2011

Yorumlar kapalıdır.