Direne direne kazandılar: UPS’de toplu sözleşme imzalandı!

Bundan 11 ay önce UPS işçileri sendikalı olarak işlerini geri aldıklarında, direniş kazanıldı şimdi sıra toplu sözleşmede demiştik! Şimdilerde 07.01.2012 de ise toplu sözleşme imzalandı.

Bu sadece Türkiye çapında binlerce işçinin sendikal kazanımı değil, sistemin krizi altında iyice ezilen Türkiye işçi sınıfının da kazanımıdır. TÜMTİS’e (Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası) üye oldukları için işten çıkartılan 163 UPS işçisi 272 gün süren direnişlerini 01.02.2011 de başarı ile sonuçlandırmışlardı.
İlk günden beri yanlarında olmaya çalıştığımız UPS işçilerinin bu haklı kazanımı, onlar kadar bizi de mutlu etmişti. Bu mutluluk sadece karamsar bir ortamda 153 işçinin direnerek işlerini geri almasında değil uzun zaman sonra taşımacılık gibi önemli bir sektöre sendikanın girmiş olmasından da kaynaklanıyordu. Mücadele uluslararası federasyonlar sayesinde büyümüş, birbirlerini hiç görmeyen Brezilyadan, ABD den, Avrupadan işçiler Türkiyedeki direnişe destek için iş durdurmuşlardı. Kadrolu ve taşeron işçiler beraber mücadele etmiş, birbirini kollamıştı. Sendika direniş boyunca işçilerin yanında durmuş, tüm eksiklerini karşılamıştı. İşte tam da bu deneyimler yeni direnişlerin umudunu arttırıyor.
Bizi krizin bedelini ödememek için mücadeleye çağırıyor!

Yorumlar kapalıdır.