İnşaat – Şantiyede iş güvenliği yok

Merhaba, ben bir inşaat firmasında altı yıldır çalışıyorum. Bu mektubumda, şantiyede iş güvenliği ile ilgili yaşadığımız sorunlardan bahsetmek istiyorum. İnşaat sektöründe, iş kazaları çok olur. Çünkü fazla para harcamamak için patronlar bütün kuralları ihlal eder. Örneğin gerekli kıyafetler verilmez, tuvaletler, yemekhaneler temiz değildir. Sabun bile alınmaz çoğu zaman.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi hava şartları ne olursa olsun çalışmamız istenir. Örneğin son günlerde yoğun kar ve buzlanma bile üç vardiya çalışmamıza engel olmadı. Sular dondu, tuvaletlere giremedik, yemeğimiz gelmedi, aç ve susuz, donarak çalıştık. Ayrıca her yer buz olduğunda kayıp düşme tehlikesi vardı.

Bu şartlarda tüm işçiler yalnızca bireysel olarak ve sessizce patrona kızdılar. Oysa hava koşulları düzelene kadar birleşip çalışmama kararı alsaydık sağlığımızı kaybetmemiş olurduk. Çünkü birkaç arkadaşımız dizanteri gibi bulaşıcı hastalıklara yakalandı. Diğer iş güvenliği sorunlarımızın da çözülmesi bizim bir arada durup, komiteler oluşturup mücadele etmemize bağlı. Bundan sonra birarada durmanın ve mücadele etmenin araçlarını bulmaya çalışacağız. En azından bugün bir şeylerin değişmesi için mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz.

Yorumlar kapalıdır.