BEDAŞ işçilerine polis müdahalesi!

Taksim’de BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde direnişte olan BEDAŞ işçilerinin eylemlilikleri sürüyor. İşçiler direnişlerinin 54. günü olan 13 temmuz günü de, Cuma ve Salı günleri yaptıkları yürüyüşlere devam ettiler. Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen işçiler “BEDAŞ’tan atılan işçiler geri alınsın!” pankartlarıyla beraber BEDAŞ binasının önüne kadar yürüdüler.

Pankartlarını bina önüne asan ve sayaç okuma cihazlarını yönetime teslim etmek isteyen işçilere polis müdahale etti. Polis barikatını açan birkaç işçi şirket binasına girmeyi başardı; fakat orada da polis müdahalesiyle karşılaştılar. Cop ve biber gazıyla işçilere saldıran polisler, işçileri zor yoluyla şirket binasından çıkarırken, Enerji-Sen üyesi diğer işçiler oturma eylemiyle saldırıyı protesto etti. Sonrasında Enerji-Sen genel başkanının da konuşma yaptığı bir basın açıklaması gerçekleşti. Enerji- Sen başkanı Kamil Kartal direniş kazanılana kadar işçilerin çadırda kalacaklarını, direnişin “15-20 tane işçiyi alacağız, diğerlerini almayacağız” gibi söylemlerle bölünmeye çalışıldığını, fakat bunu gerçekleştiremeyeceklerini belirtti.

Taşeronun yasak olduğu bir sektörde yasadışı bir biçimde çalıştırılan BEDAŞ işçileri, maaşların eksik ve geç ödenmesi, SGK primlerinin eksik yatırılması, habersiz girdi-çıktı işlemleri yapılması gibi işyerinde olağan hale gelen uygulamalara karşı başlattıkları mücadelelerini, şirket sendikayı tanıyana ve atılan işçiler geri alınana dek sürdürecekler.

Yorumlar kapalıdır.