Hizbullah vuruyor polis koruyup kolluyor

Dicle Üniversitesi’nde Hizbullah’ın polis korumasında öğrencilere saldırmasını protesto eden İstanbul Üniversitesi öğrencilerine önce Hizbullah ardından polis saldırdı.

Dicle Üniversitesi geçen hafta Hizbullah’ın satırlı saldırısına sahne olmuş, Hizbullah’a müdahale etmeyen polis, öğrencilere helikopterlerden atılan gaz bombalarıyla saldırıya geçmişti. Direnen Dicle Üniversitesi öğrencileri Polis-Hizbullah işbirliğine karşı tüm üniversitelerdeki öğrencileri kendilerine destek vermeye çağırmıştı.

Dicle Üniversitesi öğrencilerinin çağrısına kulak veren İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin perşembe günü Beyazıt Meydanı’ndaki protestosu, yine polisin gözetimindeki saldırganlarca sabote edilmeye çalışıldı. Ertesi gün öğrencilere, kameralara da yansıyan şekilde maskeli bir grup “Burada basın açıklaması yapamazsınız” diyerek tekrar saldırdı. Öğrencilerin en ufak protestosuna “orantılı” şiddet uygulayan polis tüm bu saldırıları izlemekle yetindi. Saldırılar burjuva medya tarafından “karşıt görüşlü öğrencilerin çatışması” olarak yansıtılarak, öğrenciler hedef haline getirilmeye çalışıldı. Pazartesi günü ise polis bir kez daha “üzerine düşeni yaparak” saldıranları değil saldırıya uğrayan 60 öğrenciyi yaka paça gözaltına aldı.

Bugün (16 Nisan) gözaltılara ve baskılara dur demek için bugün Beyazıt’ta toplanılarak bir basın açıklaması gerçekleştirildi. “AKP’nin, ülke içinde yuvaladığı şeriatçı çeteleri üniversite üzerine saldırtması, AKP iktidarının çözüm sürecinde yaşananlar onun iki yüzlü tavrını ortaya koymaktadır.” diyen öğrenciler gözaltındaki öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi. “Hizbulkontra üniversiteden defol”, “Beyazıt isyandır Dicle’ye selamdır” sloganları atılan yürüyüşe DİSK ,KESK VE TTB de destek verdi.

Yorumlar kapalıdır.