Gezi tutsaklarına özgürlük!

İzmir’de Gezi Tutsakları Aileleri, dün 8. kez bir araya geldiler. Konak YKM önünde buluşan yaklaşık 40 kişilik protestocular, buradan Konak Saat Kulesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Gezi Direnişi sırasında İzmir’de Temmuz ayı başında polisin gerçekleştirdiği şafak operasyonlarında tutsak edilen Gezi direnişçileri için, Gezi Tutsakları Aileleri dün bir kez daha buluştu.

Konak YKM önünde saat 17.00’de toplanma çağrısı yapan Tutsak Aileleri, Konak Meydanı’na doğru bir yürüyüş ve ardından meydanda oturma eylemi gerçekleştirdi.

“Gezi direnişi yargılanamaz”, Gezi tutsakları onurumuzdur”, “İçerde dışarıda hücreleri parçala”, ” Katil polis hesap verecek”, “Polis defol bu sokaklar bizim” sloganları atan grup, oturma eylemi başladıktan hemen sonra basın açıklaması yaptı.

Eylem, tutsakların yazmış olduğu mektupların aktarımıyla devam etti. Eylemde bulunan CHP Manisa milletvekili Özgür Özel söz alarak tutsaklarla yapmış olduğu görüşmeleri aktardı. İzmir Müzisyenler Derneği küçük bir etkinlik gerçekleştirdikten sonra grup dağıldı.

Yorumlar kapalıdır.