Yenişehir cam işçisi mücadelesini azimle sürdürüyor

Burjuvazinin bakanları tarafından grevleri yasaklanan ve kendileri yılıp korksun diye bir arkadaşları işten atılan Şişecam Yenişehir işçileri mücadelelerini ilk günkü kararlılıkları ve azimleriyle sürdürüyorlar. Patron, grevin ertesinde cadı avı başlatmak için fabrikanın dört bir köşesini kamera ile donatmışken, alınan önlemler sıkıyönetim tedbirlerini aratmayacak vaziyette. Bu olumsuzluklara rağmen cam işçisi baskılara ve yıldırma politikalarına teslim olmadan yoluna devam ediyor.

Yenişehir fabrikası işçileri, grevleri yasaklandığından beri vardiya çıkışlarında evlerine dönmeyi reddediyor. Fabrikayı patrona teslim etmeyen işçiler, girişlerde ve çıkışlarda taleplerini toplu olarak slogan atarak duyurmaya çalışıyorlar. Bir yandan Şişecam’ın pişkin yönetimiyle sendikaları arasında yapılacak olan görüşmeleri beklediklerini söyleyen işçiler, diğer yandan taviz vermeyen tutumlarıyla ekliyorlar: “İşten atılan kardeşimiz Tamer Balcı işe geri alınmazsa eylemlerimiz sertleşecektir!”

Şu an Yenişehir fabrikası işçileri 1 Temmuz’da başkent Ankara’ya yürüme hazırlığı içerisindeler. Toplam 10 fabrikadan binlerce işçi “Yasağını al, başına çal!” şiarıyla en temel demokratik haklarının savunuculuğunu yapacak.

Biz de İşçi Demokrasisi Partisi Girişimi olarak 1 Temmuz günü Ankara’da Şişecam işçilerinin safında yer alacağız. Taşıdıkları mücadele bayrağını daha da yukarı çıkarmak için var gücümüzle Şişecam işçisinin onurlu direnişinin yanında duracağız.

Yorumlar kapalıdır.