Katiller ve tecavüzcüler TV programlarında, kadın cinayetleri artarak devam ediyor!

Geçtiğimiz hafta içinde kadınları öldürmüş veya öldürmeye teşebbüs etmiş, kadınlara şiddet/taciz/tecavüz uygulayan erkekler çeşitli TV programlarına “konuk” edildi.

İlk olarak, eşi Hasret K.’ya defalarca şiddet uygulamış olan ve boşanmak istediği için onu 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Kara, 28 Ağustos Perşembe gününde Kanaltürk’te yayınlanan “Songül Karlı ile Yeniden” adlı programa çıkarıldı. Programda “Hasret ile dayanışma” düşüncesi bir yana dursun, söz konusu kişinin eşine neden (!) şiddet uyguladığının cevabı arandı: Kara, “ben evimi kurtarmaya çalıştım” diyerek karısının toplumsal cinsiyet rollerini yerine getirmediğini anlattı. Yakup Kara hakkında, daha önce kadın örgütlerinin yoğun çabasıyla tutuklama kararı çıkmış; ancak nöbetçi mahkeme tutuklama kararına rağmen Kara’yı serbest bırakmıştı.

Benzer bir duruma, 2 Eylül Salı günü Show TV’de yayınlanan “Seda Sayan Show” isimli programda tanık olduk. Seda Sayan, beş evlilik yapan ve iki eşini öldürdükten sonra altıncı kez evlenmek üzere Flash TV’de bir izdivaç programına çıkan Sefer Çalınak’ı dün Show TV’de canlı yayına çıkardı. Seda Sayan, iki kadının katili olan Çalınak’ı defalarca alkışlattı. Ayrıca, “böyle güler yüzlü bir katil görebilir misiniz?” gibi cümlelerle de kadın katillerini sevimli göstermeye çalıştı.

Seda Sayan, gün boyu gelen tepkileri ertesi gün canlı yayında aşağılayarak “Siz kimsiniz? Ben Seda Sayan’ım” diye haykıradursun, tam da söz konusu programın gerçekleştiği gün, Adıyaman’da bir kadın (Emel Ç.), boşandığı eşinin kendisine yönelttiği silahla öldürülmekten, son anda silahın tutukluk yapması nedeniyle kurtulmuş oldu. Erkek egemen yargı ve devlet eliyle cezasız bırakılan, hükümetin kadın düşmanı politikaları ile gitgide meşrulaştırılan kadın cinayetlerinin reyting uğruna magazinselleştirilmesi ve kadın katillerininin, tacizcilerin, tecavüzcülerin bir kez de medyada meşrulaştırılması devam ederken, kadınlar erkek şiddetinden kaçabildikleri ölçüde yaşamını sürdürüyor.

Biz kadınlar, kadın katillerinin aramızda dolaşmasını ve medyada boy göstermesini değil, cezalandırılmasını talep ediyoruz. Kadın katilleri televizyonlara çıkarılarak kadın cinayetleri meşrulaştırılmasın, kadın cinayetlerine karşı önlem alınsın!

Yorumlar kapalıdır.