Torun Center’da iş cinayeti!

Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen stadyumu arazisinde, inşaatı devam etmekte olan Torun Center’da işçileri taşıyan asansör 14. kattan yere çakıldı. En az 8 işçinin hayatını kaybettiği ve sayının artabileceği belirtiliyor. Aynı inşaatta geçtiğimiz Nisan ayında da iş cinayeti gerçekleşmiş, 19 yaşında bir işçi hayatını kaybetmişti.

İşçiler asansörlerin bir aydır bakımsız olduğunu ve bu durumu paylaştıklarını belirtti. Patronun kâr hırsı nedeniyle, işçiler için en ufak önlemlerin dahi alınmadığı görülüyor. Torun Center’ın sahibi Aziz Torun’un ise Erdoğan’ın İmam Hatip’ten arkadaşı olduğunu atlamayalım.

Bugün saat 20.00 sularında meydana gelen olayın ardından ambulanslardan önce alana çevik kuvvetlerin çağrılmış olması da, AKP hükümetinin gittikçe kırılganlaşan ülke ekonomisini işçilerin kanıyla düzeltmeye çalışacağının bir göstergesi. Günde en az 4 işçinin iş cinayeti sonucu hayatını kaybettiği ülkede, patronlar yeter ki daha çok inşaat yapsın, cinayetlerin üstü bir şekilde örtülür (!).

Bir kez daha; iş kazası veya kader değil, cinayet! Devasa paralarla dönen inşaatlarda, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri tam anlamıyla sağlanmadıkça, iş cinayetleri gerçekleşmeye devam edecek. İş güvenliğinin sağlanması ise, patronlardan para alan ve yapılan iş ile uzaktan yakından alakası olmayan denetçiler tarafından inşaatların vs. denetlenmesi ile gerçekleşemez. Ancak gerçek bir işçi denetimi altında tüm bunlar sağlanır.

Yorumlar kapalıdır.