Anadilde eğitim engellenemez!

Tayyip Erdoğan’ın Kürtçe seçmeli dersi “tarihi adım” olarak sunduğu Türkiye’de, Kürtçe eğitim verecek olan okullara bir gün bile tahammül edilemedi.

Eğitim-öğretim yılının ilk gününde Diyarbakır’daki Dibistana Seretayî a Ferzad Kemangar-Ferzad Kemanger İlkokulu polisler tarafından mühürlendi. Anadilde eğitim verilmesi amacıyla Yüksekova’da açılışı gerçekleştirilen Üveyş Ana İlköğretim Okulu da, henüz ders zili çalmadan, onlarca özel harekat timi tarafından işgal edildi. Şırnak Cizre’deki Dibistana Seretayî a Berîvan-Berivan İlkokulu’nun kapısına da sabaha karşı okulda kimse yokken mühür vuruldu. Okulu mühürlemekle de yetinmeyen polisler, duvarda asılı okul tabelasını da söktü. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, TCK’nın “İzinsiz eğitim kurumu açmak” ve “Örgüt adına suç işlemek” maddeleri kapsamında soruşturma başlattı.

En temel hak olan anadilde eğitimin engellenmesi kabul edilemez. Anadilde eğitim hakkının önü açılmadıkça ve bu hak yasal güvenceye kavuşmadıkça Kürt meselesinde çözümden söz edilemez.

Yorumlar kapalıdır.