Üniversiteler Arası İletişim ve Dayanışma Ağı’nın temelleri atıldı

Geçtiğimiz günlerde, üniversitelerde IŞİD karşıtı pek çok gösteri gerçekleştirilmiş fakat bu gösteriler IŞİD yanlısı grupların saldırılarına uğramıştı. Polis ve özel güvenlik güçlerinin seyirci kaldığı saldırılar sonucunda çok sayıda öğrenci yaralanmış ve gözaltına alınmıştı.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından çeşitli devlet ve vakıf üniversitelerinden öğrenciler bir araya geldi ve üniversiteler arasında ortak bir mücadele hattı örebilmek adına ” Üniversiteler Arası İletişim ve Dayanışma Ağı ” nın temelleri atıldı.

İlk toplantıda IŞİD karşıtı eylemleri ortaklaştırabilmenin, Kobane’ye yönelik yardım kampanyaları örebilmenin, IŞİD’ın Kürt halkına ve bölgedeki diğer azınlıklara yönelik saldırılarına ve AKP’nin IŞİD’le olan işbirliğine karşı ortak bir duruş sergileyebilmenin önemi üzerinde duruldu. Bunun sonucunda 19 Ekim Pazar günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Eğitim-Sen’in desteğiyle birlikte bir forum gerçekleştirildi. Üniversitelerin kapısını özel sermayeye açmayı hedefleyen YÖK’e karşı protestolar ile sermaye-eğitim ilişkisinin masaya yatırılacağı etkinlikler düzenlemeye yönelik kararların alınmasıyla forum sona erdi.

Şüphesiz ki, neoliberal saldırı politikalarının hız kesmeden uygulanmaya devam edildiği ve dış politikanın Türkiye için büyük bir açmaz olduğu şu günlerde üniversiteler arasında örülecek ortak bir ağ gençlik hareketi için son derece önemli.

Yorumlar kapalıdır.