Zet Ferma işçisi dayanışmayı büyütüyor

Anayasal haklarını kullanarak DİSK’e bağlı Nakliyat-İş sendikasına üye olan Zet Farma Lojistik’te çalışan 12 işçi işten çıkarıldı. Sendika üyesi işçiler işten atmalara karşı firmanın Hadımköy fabrikası önünde direnişe başladı.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen Zet Farma Lojistik işçilerini direnişlerinin 4. gününde, ambar ve araç muayene istasyonlarında çalışan işçiler ziyaret etmişti.

Ziyaret sırasında yapılan açıklamadan sonra Hadımköy’deki deponun önünden diğer bir depo olan Kıraç 2 depo önüne gidilmiş ve burada da içeride çalışan işçiler camlardan ve işyerinden çıkarak alkışlarla ve sloganlarla coşkulu bir karşılama gerçekleştirmişlerdi.

26 Kasım’da ise, yani Zet Ferma direnişinin 24. gününde, fabrikanın önü yine kalabalıktı. DİSK yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Ülker ve Bedaş işçileri de direniş alanındaydı. Ziyaret sırasında “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganları atıldı.

Bu anlamlı ziyaretle, işçi sınıfı dayanışmasının ve mücadelelerin birleştirilmesinin önemi vurgulandı.

Yorumlar kapalıdır.