Ankara’da kadın dayanışması kahvaltısı

14 Aralık Pazar günü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde “Kadın Kardeşlerimiz Yaşasın Diye” bir kadın dayanışması kahvaltısı düzenledi. Katılımın yüksek olduğu kahvaltıda platformun Ankara temsilcisi kısa bir konuşma yaptı. Konuşmada her ay yaklaşık 30 kadının, daha Aralık ayı başında ise 10 kadının öldürüldüğünü belirtti. Kasım ayının ise 25 Kasım’dan dolayı mücadelelerle dolu bir ay olduğunu vurguladı. Kadın cinayeti davalarının takiplerinin yapılmasının ve yetkililerin yetkilerini kullanmadıkları müddetçe kadın cinayetlerinin durmayacağının üzerinde durdu.

Dönem dönem belirli taleplerin ön plana çıktığını belirten bir platform üyesi kadın, son dönemdeki 5 temel taleplerini belirtti:

-Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis’teki bütün parti liderlerinin kadına yönelik şiddeti kınaması,
-6284 Sayılı Koruma Kanunu’nun etkin bir biçimde uygulanması,
-Ceza kanununda caydırıcı ceza,
-Kadın Bakanlığı’nın kurulması ve
-Cinsiyet ve cinsel yönelim eşitliğini esas alan yeni anayasa talebi.

Kahvaltının bir amacı eylemlilikleri arttırmak ve birlikte mücadele etmek için dayanışma gerçekleştirmekti. Bu amaçla 20 Aralık cumartesi günü saat 16.00’da Ankara Sakarya caddesinde “Kadın cinayetlerinin çözümü var, devlet somut adım at!” demek için toplanma çağrısı yapıldı.

Yorumlar kapalıdır.