Dora Otel İşçileri: Dora’ya sendika girecek!

Bugün (25 aralık) saat 9:50’de sendikalaştıkları için işten atılan Dora Otel işçilerinin işe iade davaları Çağlayan Adliyesi 6 nolu iş mahkemesinde görüldü. Parti temsilcilerimizin de izlediği duruşma 9 mart 2015’e ertelendi. Lakin güne damgasını vuran dikkat çekici gelişme, işveren temsilcilerinin dava sonrasında işçi temsilcileri ile görüşme talebinde bulunmaları oldu.

Bugüne değin uzlaşmaz bir çizgide asılsız iddialarla hareket eden işveren vekilleri, duruşma öncesinde alışılmışın dışında bir adım atarak sendika temsilcileri ile görüşme talebinde bulundu. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in aracılığıyla gerçekleşen görüşmede, işveren temsilcileri işten atılan işçilerin tazminatlarının verilmesi karşılığında mücadelenin sonlandırılması teklifinde bulundu. Direnişlerinin ilk gününden itibaren aynı kararlılıkla mücadelelerini veren Dora Otel işçileri, bu teklifi reddederek tüm işçilerin sendikal hakları ile işe iadelerinin sağlanmasının kırmızı çizgileri olduğunu bir kez daha yineleyerek görüşmeyi sonlandırdı.

Dora Otel işçileri, anayasada ifade edilen ama uygulamada yokuşa sürülen sendikal haklarından faydalanmak istiyor. Buna karşın, son görüşme talebinde de görüldüğü gibi Dora Otel patronunun rüyası ortada: “sendikasız bir Dora”… Dora Otel işçilerinin verdiği sendikal mücadele, aynı sektörde çalışan binlerce güvencesiz işçi göz önüne alındığında önemini ortaya koyuyor. Dora işçileri, bu haklı mücadelelerine destek verilmesi için tüm emek dostlarını 28 aralık pazar günü sabah saat 09:30’da Dolapdere’deki basın açıklamasına davet etmektedir.

Dora işçisi yalnız değildir!

Atılan işçiler geri alınsın!

Sendika haktır engellenemez!

Yorumlar kapalıdır.