İnşaat işçilerinin PTT direnişindeydik

PTT Sirkeci ek hizmet binası önündeki İnşaat İşçileri Sendikası’nın öncülüğünde yapılan direnişi İşçi Cephesi olarak ziyeret ettik. 4 aya yakın PTT binasının restorasyonunda çalışan ve taşeron firma tarafından maaşları yatırılmayan inşaat işçileri, PTT yönetiminden alacaklarını talep ederek direnişe geçtiler.

Fiili meşru bir hat izleyen İnşaat-iş bugün PTT yönetiminin kabul etmesiyle beraber işçilerin bütün alacaklarının verileceğini duyurdu. Bunun üzerine işçilerin yanında olmak için PTT sirkeci binasının önünde işçilerle maaşların yatırılmasını bekledik. PTT yönetiminin işçilerin maaşlarından yüzde 15 SSK primi kesintisi yapılarak ücretlerin yatırılacağını söylemesi işçilerde tepkiyle karşılandı. Uzun bürokratik işlemlerin ardından yüzde 30’luk bir kesinti ile maaşları yatırılan işçiler yönetimin iki yüzlü tutumuna sert tepki gösterdi.

İşçiler öncelikle yüzde 15’lik kesinti yapılacağını söyleyip, ardından maaşları yatırmaya gelince yüzde 30’luk bir kesinti yapan PTT yönetiminin bu iki yüzlü tutumunu bina önünde teşhir ettiler. İnşaat-İş başkanı Mustafa Akyol aylardır yönetimin kendilerini oyalamaya çalıştığını fakat kararlı bir biçimde burada direnişlerine devam ederek, PTT yönetimini bu noktaya getirmeyi başardıklarını belirterek, son dakikada PTT yönetiminin kendilerinden bekleneni sergileyerek maaşlarda yüzde 30 gibi bir kesinti yapmasını asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Direnişçi işçelerden biri ise maaşlarındaki yüzde 30’luk kesintinin kanunların patronlar için var olduğunu bir kez daha gösterdiğini ve işçilerin kendi kanunlarını kendilerinin yazacağını söyledi. Bundan sonrası için sendikanın işçilerle yapacağı toplantıdan sonra nasıl bir tutum takınılacağının saptanacağı belirtilerek işçilerin bu parayı asla kabul etmeyecekleri vurgulandı.

Aylardır direnişlerine devam eden, polis ve PTT yönetiminin saldırılarına maruz kalan işçiler bu sürecin maaşlarının tamamen yatırılıncaya kadar devam edeceğini belirterek, bugünlük bina önünden ayrıldıklarını ancak maaşlarının eksiksiz yatırılması için mücadelelerinin devam edeceğini vurguladılar.

Yorumlar kapalıdır.