Çığ altında kalan işçiler hâla mahsur

Trabzon’un Çaykara ilçesinde Cuma günü gerçekleşen çığın altında kalan 4 işçi için arama çalışmaları sürüyor. Çalışmalar esnasında bir işçinin cansız bedenine ulaşılırken, ulaşılan işçinin kimliği de tespit edildi. Ölen işçi Adana nüfusuna kayıtlı Nusret Er, diğer işçiler için ise arama çalışmaları sürüyor. Alınan son bilgilere göre çığ altında kalan işçilerin telefonlarının çaldığı belirtilirken, aileler çalışmaların eksikliğinden yakındı.

Çığ altında kalan işçilerin yakınlarından olan Kenan Aslan, bugün basın mensuplarına verdiği bilgiye göre “çığ altında kalan yeğeni Lokman Çelik’in telefonunun çaldığını, bu sayede yerlerinin tespit edilebileceğini” ifade etti. Kenan Aslan çalışmaların 17:00’ye kadar devam ettiğini belirtirken, vardiyalı çalışma olmazsa bu gidişle kimseyi kurtaramayacaklarını ifade etti.

Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan aileler, yakınları için endişe duyuyor. Bunun yanında ilçede işçilerin kötü hava koşullarına rağmen çalıştırılması tepki çekmişti. İlçe sakinleri bu şartlar altında çalışmanın imkansız olduğunu dile getirirken, işçilerin tamamına yakını uzak bölgelerden geliyor.

Yorumlar kapalıdır.