Mersin’de taşeron belediye işçileri eylemdeydi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılmalarının ardından imza kampanyası başlatan taşeron belediye işçileri, topladıkları imzaları vermek için 12 Ocak günü eylem gerçekleştirdi.

İşten atılmalarının ardından topladıkları imzaları Mersin Belediyesi’ne vermek isteyen taşeron işçileri, saat 13.30’da imza standlarının bulunduğu Özgür Çocuk Parkı’ndan, belediye meclis toplantısının yapıldığı kongre binasına yürüyüş gerçekleştirdiler. Kongre binasına yaklaşıldığında polis barikatı ile karşılaşan işçiler, “İşçilere değil, sermayeye barikat!” ve “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganlarıyla tepkilerini dile getirdi.

Burada Genel-İş Mersin Şube Başkanı tarafından açıklama yapılarak, işten atılmaların yasaklanması istendi. Ayrıca bugün işten çıkartılan 70 işçinin daha olduğu bilgisi verildi.

Meclis toplantısına katılmak üzere içeriye giren sendika temsilcileri toplantıya alınmadıklarını belirterek, toplanan imzaları Akdeniz Belediyesi eş başkanlarına verdiklerini, onların toplantıda bu konuyu gündeme getireceklerini ifade etti. Bu açıklamadan sonra işçiler tekrar Özgür Çocuk Parkı’nda bulunan standlarına geri döndü.

Yorumlar kapalıdır.