8 Mart 2015: “Yasta değil, isyandayız!”

Kadın cinayetlerinin katliam düzeyine vardığı bir yılda 8 Mart’a girdik. Birlik, dayanışma ve mücadele günümüz olan 8 Mart’ta Türkiye’nin dört bir yanında alanlara dökülerek evde, sokakta, toplu taşımada, okullarda, mecliste yani kısacası hayatımızın her alanında gördüğümüz kadın düşmanlığını protesto ettik.

Kadın Dayanışması olarak bir parçası olduğumuz 8 Mart Kadın Platformu’nun örgütlediği İstanbul Kadıköy’deki miting için sabah saatlerinden itibaren Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanmaya başladık. Kadın cinayetlerine, erkek egemenliğine, kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze, sömürüye, kadın kimliğinin yok sayılmasına karşı yürüdük.

Miting boyunca “Kadın, yaşam, özgürlük”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Bağır herkes duydun, erkek şiddeti son bulsun”, “Emanet değil kadınız!”, “Geceleri de sokakları da meydanları da istiyoruz!”, “Yasta değil isyandayız, evde değil sokaktayız!” sloganları attık.

Kadıköy’de yapılan mitingin ardından Taksim’de 13’üncü kez düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü’nde bir araya gelerek meydanları doldurduk. Fransız Kültür Merkezi’nin önünde toplanan binlerce kadın şarkılarla, ıslıklarla, sloganlarla Tünel’e kadar coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdik.

Kadınları kuluçka makinası olarak gören, güvencesizlik çemberine hapseden hükümetin saldırı planına; anneliği giderek kutsallaştıran ve en büyük kariyer olarak niteleyen uygulamalara, kadına yönelik şiddeti cezasız bırakan, kadın katillerini iyi hal indirimleriyle serbest bırakan erkek yargıya ve devlete karşı kadınlar olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Hiçbir zaman susmayacağız ve hep birlikte duracağız!

Çünkü birlikte daha güçlü ve daha özgürüz.

Yorumlar kapalıdır.