Soma’da katliamın ilk davası görüldü

Manisa-Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği iş cinayetiyle ilgili davanın ilk duruşması, bugün duruşma salonuna çevrilen Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi’nde görüldü. Önceki akşamdan bu yana polis tarafından abluka altına alınan Soma’da olduğu gibi Kültür Merkezi çevresinde de çevre illerden getirilen polisler ile herhangi bir araç giriş çıkışına izin verilmedi. Yalnızca adı yazılı madenci aileleri, avukatlar ve basın duruşma salonuna alınırken, madenci yakınlarından sinir krizi geçirenler oldu.

45 sanıktan tutuklu bulunan 8’inin ifadesinin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alınmasına karar verilen duruşmada, aileler “güvenlik” gerekçesiyle alınan bu karara itiraz etti. Aile ve avukatların tepkisi sonucu karardan vazgeçmek zorunda kalan mahkeme heyeti, sanıkların hazır bulunmasına karar vererek duruşmayı 15 Nisan’a erteledi.

Duruşma salonuna baretle girmek isteyen, üzerinde 301 yazan ve madencilerin fotoğrafının bulunduğu tişörtler ile gelen ailelerin dilinden dökülmeyen sözlerden biri şuydu: “Bunlar bizi değil, katilleri korumaya gelmişler buraya. Bizden katilleri koruyorlar!”

BBC Türkçe servisinden Rengin Arslan ise ulaştığı görüntüler ile 13 Mayıs 2014 günü Soma’da madenin içinde ve dışında neler olduğunu bugün gözler önüne serdi. Okurlarımız ile videoyu paylaşıyoruz; https://www.youtube.com/watch?v=Xm2hjYHAsCQ.

Yorumlar kapalıdır.