Ece Dinç kadınların omuzlarında uğurlandı

Kobane’nin yeniden inşası için yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine Suruç’ta korkunç bir saldırı düzenlenmiş ve 32 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerden biri olan Ece Dinç henüz 19 yaşındaydı.

Antep Adli Tıp Kurumu’nda işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazeler defin ve anma için ailelerine gönderildi. Ece Dinç’in cenazesi de geçtiğimiz Çarşamba günü Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi’nin arkasında toplanan kitle Ece’nin ve diğer yaşamını yitiren arkadaşlarının resimlerinin olduğu bayrakları taşırken “Suruç’un hesabı sorulacak”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP” sloganlarını atıyordu. Mezarlığın girişine gelindiğinde ise sessizlik hakimdi. Ece’nin defnedileceği yere kadar sessiz ama öfkeli bir yürüyüş başlamıştı. Cenaze arabasından indirildikten mezarına kadın yoldaşlarının omuzlarında taşındı Ece. Defin işlemleri tamamlandıktan sonra anma töreni gerçekleşti ve Ece’nin sevenleri ve mücadele arkadaşları onu son kez yumrukları havada sonsuzluğa uğurladı.

Anma töreninin ardından mezarlığa giren çok sayıda polis dağılanlara plastik ve mermi ve biber gazı ile saldırdı.

Yorumlar kapalıdır.