Karadolap mahalle şenliği gerçekleştirildi

Karadolap Mahallesi’nde 2.Halk Meclisi şenliği gerçekleştirildi. Karadolap Mahalle Muhtarlığı ve Halk Meclisi’nin düzenlediği etkinlik Muhtar Ali Ekber Binici’nin açılış konuşmasıyla başladı.

Halk Meclisi’nin amacının anlatıldığı konuşmada, mahalle sorunlarının çözümü için tek adresin mahalle sakinlerinin örgütlenerek Halk Meclisi’nde birleşmesi olarak gösterildi. Halk Meclisi’nde söz, yetki ve kararın mahalle sakinlerinde olduğu ve mahalle ile ilgili önemli kararların alındığı bir organ olduğu, bu yüzden Halk Meclisi’nin güçlendirilerek aktifleştirilmesinin önemi vurgulandı.

Mahallede gençlerin uyuşturucu sorunu ve kentsel dönüşüm sorunlarının yakıcılığı vurgulanarak, bu sorunlara dair konuşmalar gerçekleştirildi. Mahallede uyuşturucuya karşı mücadeleleri bahane gösterilerek gözaltına alınanlar adına Çayan Dursun bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada uyuşturucuya karşı halkla beraber kararlılıkla mücadeleye devam edileceği vurgulandı.

Bizler de İşçi Demokrasisi Partisi olarak şenlikteki yerimizi aldık. Avukat arkadaşımız Hikmet Topal iş hukukuna dair bir sunum gerçekleştirdi. Mahallenin çoğunluğunun işçi ve emekçilerden oluşması sunuma ilgiyi arttırdı. Yakıcı işçi sorunlarının gündem yapıldığı konuşmaya işçiler sorularıyla ve avukat arkadaşımızın sorduğu sorulara verdikleri cevaplarla canlı bir şekilde katıldılar.

Mahallenin çoğunluğunun işçi olduğu ancak sendikalılık oranın düşüklüğü ve güvencesiz işlerde çalışanların oranı çarpıcı bir biçimde ortaya çıktı. Şenlikteki işçilere kaçımız sendikalıyız sorusunun karşılığı olarak 3 elin havaya kalkması güvencesizlik tablosunu en net ortaya çıkartan durum oldu.

Temel işçi haklarının vurgulandığı konuşmada kıdem ve ihbar tazminatının nasıl alınacağı, işten çıkartılma durumunda izlenecek yol ve hak gasplarına karşı sendikalarda örgütlenmenin önemi vurgulandı.

Süre yetersizliğinden dolayı avukat arkadaşımız işçilerin bütün sorularını cevaplayamadı. Ancak mahallede iş hukukuna dair seminerlerin yapılacağı ve burada daha geniş çaplı sorunların ele alınacağı kaydedildi. Yerel sanatçıların da şarkılarıyla destek verdiği şenlik mücadeleye devam etme kararlılığı ile bitirildi.

Yorumlar kapalıdır.