Özgecan Aslan davasının ikinci duruşması görüldü

Mersin’in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan’ın katillerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması 9 Eylül tarihinde Tarsus Adliyesi’nde görüldü.

Katiller Ahmet Suphi Altındöken Adana, babası Necmettin Altındöken Antep ve arkadaşı Fatih Gökçe de Osmaniye’deki cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Savcı üç sanık için de ağırlaştırılmış müebbet isterken ceza indirimi uygulanmamasını talep etti. Savcı ayrıca Ahmet Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe için nitelikli cinsel saldırı suçundan da ceza istedi. Cezaların en üst sınırdan verilmesi gerektiğini belirtti.

Duruşmaya SEGBİS üzerinden katılan katiller suçu birbirlerinin üzerine atmaya çalıştı. Fatih Gökçe ve Ahmet Suphi Altındöken cinsel saldırı şuçunu birbirlerinin üzerine yıkmaya çalışırken Necmettin Altındöken ise hiçbir suçunun olmadığını iddia etti.

Sanık avukatları savunma yapmak için ek süre istedi. Bunun üzerine mahkeme duruşmayı 3 Aralık 2015 tarihine erteledi.

İçeride duruşma devam ederken Adliye’nin önünde Tarsus Kadın Platformu’nun çağrısıyla toplanan kadınlar bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Tarsus Kadın Platformu adına Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı tarafından okunan basın açıklamasında “Özgecan davasına sahip çıkmak için buradayız. Bizler adliye önünde, sokaklarda, olduğumuz sürece kadın katillerinin haksız tahrik indirimiyle ödüllendirilmesine izin vermeyeceğiz. Kadın katillerini, kadın düşmanlarını durdurana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

Basın açıklamasına da katılan kadın cinayetlerine kurban giden kadınların ailelerinin öne çıkan talebi “Özgecan yasasının çıkması ve kadın katillerinin ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanması gerektiği” yönünde idi.

Özgecan cinayetinden bu yana kadınlar öldürülmeye devam etti. 2015 başından bu yana 198 kadın erkekler tarafından öldürülerek hayatını kaybetti. Katillere verilen “ödül” gibi cezalar kaybettiğimiz kadın arkadaşlarımızın acısını daha da arttırıyor. Bir yandan kadın cinayetlerini durdurabilmek için mücadele ederken, bir yandan da kafası kadın katilleriyle aynı çalışan erkek yargıyla mücadelemiz devam ediyor.

Taleplerimiz kadın cinayetlerine kurban giden kadınların ailelerin talepleriyle aynıdır.

Özgecan Yasası bir an önce Meclis’ten geçsin ve kadın katilleri ağırlaştırılmış müebbetle yargılansın.

Tecavüzcülerin ve kadın katillerinin yararlandığı haksız tahrik indirim uygulamasına bir an önce son verilsin.

Kadın katillerinin bu haksız indirimler yoluyla komik cezalarla “ödül”lendirilmesine son verilsin.

Kadın Dayanışması olarak Özgecan dahil öldürülen tüm kadınların davalarını sahipleniyoruz. Erkek yargıya karşı yürütülen mücadelenin tüm kadınların beraberce mücadelesiyle kazanılacağına inanıyoruz.

Yorumlar kapalıdır.