Metal direnişinden bir kesit: Arçelik LG direnişi

Koç Holdinge bağlı Arçelik LG Fabrikasında patronun ve Türk Metal Sendikasının baskılarına karşı sendikal özgürlüklerini kullandıkları gerekçesiyle Temmuz ayında 173 işçi işten çıkarıldı.

İşçiler, patronun mobbing baskısının durdurulması, ücretlerin iyileştirilmesi ve Türk Metal Sendikasından ayrılma talepleriyle üretimi durdurdular . Buna karşı TOMA ve çevik kuvvet ile fabrikadan çıkarıldılar. 5 Temmuz itibari ile fabrika önünde çadır eylemine başladılar.

Yaşanan bu hukuksuzluklara karşı işçiler işe iade davası açtı. İlk duruşmaları 7-8 Eylül tarihinde Gebze Adliyesin’de gerçekleşti . Dava ileri tarihe ertelenirken işçiler adliye önünde açıklama gerçekleştirdiler. Arçelik LG direnişçileri, yaptıkları konuşmalarla haklı mücadelelerinin sonuna kadar peşinde olacaklarını belirtirken, tüm fabrikalardan Türk-Metal çetesini ve sarı sendikacılık anlayışını yerle bir edene kadar mücadeleye devam edeceklerini, fabrikalar içinde 2017’ye kadar Türk-Metal esaretine son vermek için örgütlenmeye devam etmekte kararlı olduklarının altını çizdiler.

4 aydır direnişte olan Arçelik LG işçileri 19 Ekim pazartesi günü Gebze Meydanın’da basın açıklaması gerçekleştirerek çadır direnişini bitirdiklerini belirterek mücadeleye devam edeceklerini açıkladılar.

Eskişehir Arçelikte ise işten atmalar başladı . Buzdolabı satışlarının azalmasını bahane eden patron 200’e yakın işçiyi daraltma yolluna gidiyoruz diyerek işten attı . Yasal hakları verilen işçileri 31 Ekim de iş akiteleri feshedildi . Bu duruma sessiz kalan Türk-Metal sendikasına karşı işçilerin öfkesi büyüyor.

Yorumlar kapalıdır.