Çorlu’dan yükselen ses: Kadın dayanışması yargılanamaz!

Çorlu Kadın Platformu’nun bir parçası olan Devrimci İşçi Partisi’nden Kadınlar 8 Mart için stant çalışması yaptığı sırada 6 Mart tarihinde gözaltına alındı. Altı kadının gözaltına alınma sebebi ise, hükümetin Kürt illerinde yürüttüğü kirli savaşın ve kadın bedenine dönük devlet şiddetinin teşhir edilmesiydi.

Dün “teröre destek vermek” bahanesiyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması görülen DİP’li Kadınların davası karar duruşması gerçekleştirilmek üzere 13 Haziran’a ertelendi.

Biz de İşçi Demokrasisi Partisi olarak DİP’li kadınların haklı davasını savunmak için dün yanlarındaydık. Yapılan basın açıklamasındaki konuşmamızda Saray’ın ve sermayedarların işçi ve emekçilere yönelik saldırılarında, Kürt halkına dönük kıyımında ve ölümcül kadın politikalarının altında dayanışmamızı ve mücadelemizi sürdüreceğimizi ve kadın dayanışmasının yargılanamayacağını ifade ettik. Yalnızca mahkeme kapılarında veya cenazelerimizde değil, sınıf mücadelesinin tüm alanlarında daha fazla birarada olmamız gerektiğini vurguladık.

13 Haziran’daki davada da yoldaşlarımızı yalnız bırakmayacağız.

DİP’li kadınlar yalnız değildir!

Kadın dayanışması yargılanamaz!

Yorumlar kapalıdır.