Altherm Klima işçileri ücretlerini istiyor

Biz işçiler hayatımızın her alanından feragat ederek çalışmaya devam ederiz. Ailemize, sevdiklerimize zaman ayıramadan ölesiye çalıştırılıyoruz. Karşılığında ya iş kazası geçirerek ya da haklarımız gasp edilerek hatta maaşlarımız bile verilmeden kendimizi kapı önünde buluyoruz.

İşte bir örnek!

İstanbul’daki Tuzla Organize Sanayii Bölgesi’nde bulunan Altherm Klima işçileri, ücretlerinin aylardır yatırılmaması üzerine, “Ücret yoksa üretim de yok” diyerek iş bıraktı. İşverenin işçileri oyalaması üzerine işçiler ücretlerin derhal yatırılmasını talep etti. Ocak ayından beri işçilerin maaşları düzenli yatırılmıyor. 1 Haziran günü fabrika yönetimi işçilerden savunma istedi. Bunu reddeden işçilere, akşam iş çıkışı işlerine son verildiği ifade edildi.

Maaşı düzenli yatırılmayan hangi işçi sessiz durabilir ki? Kira, faturalar ve gıda masrafları bunlar ne kadar sessiz duruyor ki! Zaten ağır çalışma koşulları altında her gün haklarımız gasp edilerek güne başlıyoruz. Yetmezmiş gibi patronların cebi daha fazla dolacak diye, zaten üç kuruş maaş veriliyor, ona bile göz koyan bir sömürü kitlesi var karşımızda.

Bugün Altherm Klima işçileri ücretlerini alıncaya kadar direnişlerine devam edeceklerini söylüyor. İşçiler olarak haklarımızı bilelim. Çeşitli bahanelerle maaşlar yatmıyor ya da eksik yatırılıyor. İdare eden, açlıkla sınanan kesim artık biz olmayalım. Altherm Klima işçileri hakkı olanı istiyor. İnsanca çalışma koşulları ve insan onuruna yaraşır ücret talep ediyoruz.

Yorumlar kapalıdır.