İstanbul: 1 Ekim Halep için küresel öfke günü!

Esad rejimi ve Rusya’nın Halep’e yönelik saldırıları devam ediyor. Son olarak 21 Eylül’de başlayan bombardıman sonucu Halep’te yüzlerce sivil hayatını kaybetti, hastaneler dahi kullanılamaz hale geldi. Halep bombardımanından yansıyan trajik görüntüler savaştan kaçmaya çalışırken annesi ve kardeşi ile birlikte boğularak can veren üç yaşındaki Aylan Kurdî’yi hatırlatan dramatik örneklerle dolu. Ambulansta oturtulduğu sandalyeden görüntüleri dünyaya ulaşan Ümran Dakneş bunlardan yalnızca biri!

Esad rejimi ve şu an Suriye’de işgalci durumda bulunan tüm kesimler başta Halep olmak üzere Suriye topraklarını, halklarını bombalıyor. Her biri kendi katliamlarını haklı gösterecek bahaneler sıralasa da beş yılın ardından geride kalan yüz binlerce ölü korkunç gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Suriye halklarının tartışmasız ve acil şekilde gerçek ve uygulanabilir bir barışa ihtiyacı var. Kuşkusuz bu barış ne Esad rejimi ve destekçileri Rusya ve İran ile ne de başını ABD’nin çektiği emperyalizmle ve bölgenin gerici-yayılmacı devletleriyle mümkün. IŞİD, El-Kaide ve türevi selefi, tekfirci gerici faşist güçlerin de teoride ve pratikte, Suriye’ye ölüm ve yıkım vaat ettikleri hiçbir şey yok. İşte tam da bu kirli ve kaotik durumun bir sonucu olarak Halep’te yüz binlerce insan, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir barbarlık altında yok edilmeye çalışılıyor.

Bu barbarlığa ve katliama dur demek için 1 Ekim Halep İçin Küresel Öfke Günü’nde tüm dünyada olduğu gibi İstanbul Taksim Galatasaray Lisesi önünde de bu duygularla bir araya gelindi. Gerçekleştirilen sessiz eylemde Esad rejimiyle ilişkilerin kesilmesi, kuşatmanın kaldırılması, Rusya ve Amerika’nın Suriye’den çekilmesi ve bombardımanların durdurulması talepleri öne çıktı…

Yorumlar kapalıdır.