Kadınlar tek adam düzenine HAYIR diyor!

6 ayı aşkın süredir içinde bulunduğumuz OHAL koşulları ile sadece ülkede değil, evde ve işyerinde de nefes alanlarımız daraldı. Sokaklar her zamankinden daha tekinsiz. İş yerlerinde artık daha da sessiziz. Güvensiz ve güvencesiz şekilde biz kendi dünyamıza dalalım, uçuşan saksılar, tehditler-tacizler arasında anayasanın değiştirilsin, bu karmaşa içerisinde her yere tek adamlık düzeni yerleşsin isteniyor.

OHAL diye 300’e yakın kadın derneği ve medya kuruluşu kapatıldı. Bu durumu protesto eden kadın milletvekilleri yerlerde süründürüldü, HDP’li milletvekilleri, kadın belediye başkanları gözaltına alındı. Sırf Özgür Gündem’de yazdıkları için Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay aylarca tutuklu kaldı. KHK’larla ihraç edilen, mesleklerinden edilerek kara listeye alınan yüzlerce kadın var. Başkanlık rejiminin nasıl olabileceğini OHAL koşullarından görebiliyoruz. Kadın düşmanı baskıcı tek adam düzenine HAYIR diyoruz!

Hayatımızdaki tek adam tahakkümleri

Tek adam düzeninin ne olduğunu en iyi biz kadınlar biliyoruz. İş yerinde aynı işi yaptığımız erkeklerden daha az para almamıza rağmen kapıyı önce bize gösteren tek adam-patronları… Elimizde avcumuzda kazandığımızı gaspeden ailedeki tek adam-baba, eşleri… Evin her işini yapmamıza rağmen bizi evde oturmaya zorlayan, hayatımız üzerindeki söz hakkımızı yok sayan tek adamları çok iyi tanıyoruz.

Bugüne kadar kürtajı yasaklamaya çalışan önergeyi, boşanmamızı zorlaştıran yasayı, tecavüzü evlilikle aklamaya çalışan öneriyi, meclisteyken sokaktaki eylemlerimizle, meclisteki sesimizle durdurmayı başarabildik. Bundan rahatsız olan tek adamlar, şimdi işlerini daha da hızlı, daha da saman altından yapmak istiyorlar. Bize hiç sormadan, onayımız alınmadan boşanma hakkımızı, tecavüzcüyle evlenmeme hakkımızı ortadan kaldırmak istiyorlar. Gerekirse meclisi de feshederiz, siz kimsiniz diyorlar.

Mesele sadece TEK BİR TEKADAM’LA KALSA İYİ, iktidardakiler tek adamlık düzenini tesis ederse, sokaklarda, işyerlerinde yeni tek adamlar peyda olacak. Yukarıdakiler “mırıldanın” dedikçe, sokaktaki tek adamlar şaha kalkacak. Gece sokakta mı yürüdün fişleyecek, açık mı giyindin tacizi hakkettin, istersen git derdini bir de mahkemedeki tek adamlara anlat diyecek… Sözün özü, kadınları tek adamlar düzeninde hayırlı sonuçların beklemediği aşikar.

Dinle tek adam, şimdiden söyleyelim OHAL altında bile bana mısın demeden yasaklara, baskılara karşı meydanları terketmedik. Siyasetin en tepesinden sokakların her zerresine kadar kız kardeşlerimizle yan yana durmaya devam ettik. Kadınların öfkesi Amerika’dan İzlanda’dan bile duyuluyor. Bizler de mutsuz olup eve kapanmayı, mutfaklara köle olmayı kabul edecek değiliz. Hayatlarımıza sahip çıkmak, geleceğimizi birlikte kurmak için, 8 Mart’ta bir kez daha sokaklara döküleceğiz ve referandumda HAYIR diyeceğiz!

Yorumlar kapalıdır.