Babacanlar Kargo’da işçiler direnişte

Antep’te Babacanlar Kargo’da çalışan 9 işçi, sendikalarına üye oldukları gerekçesiyle patron tarafından işten atılmışlardı. Bunun akabinde iş yerinin önünde çadır açan işçilerin direnişi sürüyor. TÜMTİS’e üye olmaları nedeniyle işlerinden çıkartılan işçiler, OHAL’e ve güvenlik şubenin gözaltı tehditlerine rağmen mücadelelerini sürdürmekte ısrarcılar.

 İşçi Cephesi’ne direniş üzerine bilgiler veren bir TÜMTİS temsilcisi, direnişteki işçilerin taleplerini şöyle sıralıyor: “Daha iyi koşullarda çalışmak, anayasal hakları olan sendikalı çalışmanın engellenmemesi ve 8 saat mesai. İşveren cephesi ise sendikalı çalışan istemiyor.” Aroma grevinin kazanımla sonuçlanmasını ve Düzce’deki metal işçilerinin grevini örnek gösteren sendika temsilcisi, Babacanlar Kargo işçisinin de kazanabileceğini “Birlik ve beraberliğini bozmadan mücadeleye her zaman hazırlıklı olmalı!” sözleriyle ifade ediyor.
Babacanlar Kargo’da yaşanmakta olan sorunların yalnızca bir işyerine özgü sorunlar olmadığını da belirten sendika temsilcisi, sorunların nasıl çözülebileceğine dair kendi önerilerini paylaştı: “İşçi sınıfının birlikte kararlı bir şekilde mücadele etmesi ile kölelik düzenine son vermesi, bu sorunu çözer.
Gazetemize direniş hakkında konuşan sendika temsilcisi sözlerini aşağıdaki gibi sonlandırdı:
Ne yazık ki ülkenin diktatörlük rejimi ile yönetilmesi sonucunda basın, işçi eylemlerini vermiyor. Birkaç basın organı ve sizin gibi cesur gazeteler ancak bizim işçi eylemlerini yazabiliyorlar. Teşekkür ederiz.

Yorumlar kapalıdır.