Zonguldak Eren Enerji’de sendikalı işçiye saldırı

Zonguldak Kilimli’de bulunan ve DİSK’e bağlı Enerji-Sen’in örgütlü olduğu Eren Enerji’de sendikalaştıkları gerekçesiyle on üç işçi işten çıkartıldı. Hukuksuzca işten çıkartılan işçilere sahip çıkan Enerji-Sen 24 Ağustos günü Eren Enerji önünde bir basın açıklaması gerçekleştirmişti. Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin basın açıklamasında işçiler iş başı yapıncaya kadar mücadele edeceklerini, basın açıklamasının gerçekleşeceği haberi üzerine Eren Enerji patronunun tek taraflı fes ettiği iş akitleri ile ilgili bir yanlışlık olmuş diyerek işten atma sürecini dondurduğunu ve patronun yaptıklarının hukuksuz olduğunu söylemişti. Eren Enerji’de işten atma saldırısının öncesinde de yoğun bir baskı sürmekteydi. İşçilere iki yıl boyunca zam yapmayacağı haberini veren patron aynı zamanda mobing uygulamaktaydı.

Sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkartılan işçiler her Cuma, Eren Enerji önünde eylem yapmaktalar. İşçi Cephesi gazetesi olarak direnen sendikalı enerji işçilerini mücadelesinin etrafından kenetlenme çağrısı yapıyoruz. Sendikalılaşmanın suç olmadığını, bu konuda yasanın uygulanarak işçilerin derhal iş başı yapması gerektiğini belirtiyoruz. Ayrıca Eren Enerji yönetimi yaptığı hukuksuz işten çıkartmalardan dolayı yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Aşağıda 24 Ağustos tarihinde Enerji-Sen üyesi işçilerin gerçekleştirdiği basın açıklamasının metnini sizlerle paylaşıyoruz:

Eren Enerji suç işliyor

Bizler yasaların bize verdiği hakları kullandık aykırı hiçbir şey yapmadık. Eren Enerji ise elinde bulundurduğu sermaye gücüne güvenerek ne yasa tanıdı nede kanun tanıdı. İşçileri sendikadan istifa ettirmeye zorlamak anayasal suçtur Tüm Zonguldak halkı biliyor ki işçilere sendikadan istifa edin diye kimlerin baskı yaptığını ve zorladığını bu suçun kimler tarafından işlendiğini. Sendikal tercihlerinden dolayı hiçbir işçi işten atılamaz atılması suçtur bu suçu da kimin işlediğini de hep birlikte yaşıyor ve görüyoruz aynı suç şuan içeride çalışan arkadaşlarımıza karşıda işlenmektedir. Eren Enerji yetkilileri tarafından üyelerimiz telefonlar ile aranarak sendikadan istifa edin aksi taktirde işinize son vereceğiz denilerek tehdit ediliyor ve yine bir suç işleniyor.

Hukuksuzluklarınıza direneceğiz

En başından beri söylemiştik biz anayasal haklarımızı kullanacağız her türlü hukuksuzluğunuza da direneceğiz diye. Kazanmış olduğumuz haklarımızdan dolayı bizi işten attınız biliyoruz. Yasa kanun tanımadan bizi işten attınız biliyoruz ama sizde şunu iyi bilin nasıl vermeyeceğiz dediğiniz o zammı biz kazandıysak nasıl Eren enerji içerisinde insanca yaşam koşullarını da kısmi de geri sağladıysak bu mücadelenin sonunda da işimizi geri kazanacağız. Buradan bizi yalnız bırakmayan başta ailelerimize mesai arkadaşlarımıza yan yana yürüyeceğimiz emek dostlarımıza ve Zonguldak’ta ki tüm işçi kardeşlerimize sözümüzdür bu mücadele sonucunda işçiler kazanacak Zonguldak kazanacak.

Yorumlar kapalıdır.