Bakırköy’de KESK mitingi: OHAL derhal kaldırılmalıdır!

KESK’in çağrıcılığını yaptığı “OHAL’e Karşı Demokrasi”mitingi, 14 Ocak Pazar günü, Bakırköy’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Mitingde birçok işçi-emekçi sendikası, demokratik kitle örgütü ve sol parti meydanda hazır bulundu.

Üç arama noktasından geçilerek varılan miting alanında “Yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz”, “Nuriye ve Semih yaşasın”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “OHAL değil demokrasi, barış, özgürlük”, “İşimizi, ekmeğimizi geri alacağız”, “OHAL’de 1412 dernek ve 139 vakıf 37 radyo 33 TV kapatıldı” pankartları taşındı.

Mitingde kürsüden bir konuşma gerçekleştiren KESK genel başkanlarından Aysun Gezen OHAL’e, KHK’lara, işten atılmalara, iş cinayetlerine, taşeronluka, yoksullaşmaya ve işsizliğe karşı mücadele çağrısında bulundu. Gezen konuşmasının devamında, meclisin önünde kendini ateşe veren işçinin, “memleketin tablosu” olduğunu belirtti.

Mitingde İşçi Demokrasisi Partisi de OHAL’in kaldırılması, KHK rejiminden çıkılması ve bir Kurucu Meclis’in kurulması çağrısıyla alandaydı. İDP miting meydanında “2018’de Saray rejiminden çıkış formülü: Birlik, Dayanışma, Mücadele!” manşetli İşçi Cephesi gazetesinin yeni sayısını dağıtarak OHAL ve KHK rejimine karşı mücadele çağrısında bulundu.

Yorumlar kapalıdır.