3. Havalimanı işçileriyle dayanışma gecesi düzenlendi

26 Kasım günü Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda 3. Havalimanı işçileriyle dayanışma gecesi düzenlendi. 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu tarafından “Buzu kıran yolu açanlara selam olsun” şiarıyla düzenlenen etkinlikte işçi aileleri, direnişteki işçiler, sol partiler ve sendikalar “3.Havalimanı işçilerinin talepleri talebimizdir, tutuklu işçiler serbest bırakılsın” demek için bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasında Flormar, Cargill ve Tariş işçilerine dayanışma mesajı iletildi. Ardından, iş cinayetlerine kurban giden işçiler için saygı duruşunda bulunuldu. Gezi Direnişi, 10 Ekim katliamı ve 3. havalimanında hayatını kaybeden inşaat işçilerinin yanı sıra Soma ve Ermenek’te hayatını kaybedenler işçiler de anıldı.

Havalimanı işçilerinin ayaklanmalarına neden olan koşulları, gözaltına alınma süreçlerini anlatan ve taleplerini hatırlatan kısa film gösteriminin ardından sahneye İnşaat-İş Sendikası ve Dev Yapı-İş’ten konuşmacılar davet edildi. Tutuklu Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’un eşi Ayla Gümüş Karabulut da söz alarak 5 Aralık’taki mahkeme için çağrıda bulundu. Birlikte mücadelenin ve dayanışmayı büyütmenin önemi vurgulandı. Tutuklu inşaat işçilerinin gönderdiği mektup okundu. Etkinlik, dayanışma amacıyla sahne alan sanatçılarla devam etti.

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı etkinlik boyunca “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İnşaat işçisi köle değildir”, “İnşaat işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması” gibi sloganlar atıldı.

3. Havalimanı işçileri 14 Eylül’de iş bırakıp kapitalist çalışma koşullarına karşı ayaklanmışlardı. 400’ü aşkın işçi, insanca çalışma koşulları talep ettikleri için dövülerek gözaltına alınmıştı. 31 havalimanı işçisi halen tutuklu. Tutuklu işçiler serbest bırakılmalıdır. Havalimanında yaşanan iş cinayetlerinin sorumluları yargılanmalıdır. İnşaat işçisi köle değildir!

Yorumlar kapalıdır.