KESK Bağcılar’da KHK rejimine ve İşten atmalara karşı basın açıklaması düzenledi

KESK İstanbul Şubeler Platformu, her hafta ayrı bir ilçede olmak üzere KHK rejimine ve keyfi işten çıkarmalara karşı İstanbul’un çeşitli ilçelerinde basın açıklaması düzenleme kararı almıştı. Bu kapsamda bu hafta Bağcılar meydanda düzenlenen basın açıklamasında “KHK’lar gidecek biz kalacağız”, “İşimizi geri alacağız” gibi sloganların atıldığı basın açıklamasında, “Bugün AKP-MHP ittifakının anti-demokratik, tekli, otoriter, faşizan ve emek karşıtı uygulamalarıyla ülkemizi ve halklarımızı sürükledikleri derin kaosu belirtmek için buradayız” denildi.

“AKP iktidarı keyfi işten çıkarmalarla insanları ekmekleriyle tehdit etmektedir. İnsanca çalışma koşulları talep eden işçileri önce gözaltına alıp, sonra da tutuklayarak hak aramayı bir suç gibi göstermeye çalışırken, emekçilere köle gibi davranmaktadır. Tutuklu işçiler, emekçiler ve sendikacılar derhal serbest bırakılmalı ve işçilerin insani olan talepleri yerine getirilmelidir” denildi. KHK rejimiyle kendi gibi düşünmeyen herkesi hukuksuzca işten atan ve fişleyen yeni tek adam rejimine dikkat çekildi.

Ayrıca 10 Ekim Ankara Katliamı, Cumartesi Anneleri’nin eylemine yönelik yasak ve polis saldırısına da değinilen açıklama şu ifadelerle sona erdi: “Haksız, hükümsüz bir şekilde ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri olmak üzere emekten, demokrasiden, barıştan, insanca bir yaşamdan yana olan herkesi OHAL-KHK ile örülen saray rejiminin faşizmine karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses, tek yürek olmaya çağırıyoruz.”

Yorumlar kapalıdır.