Krize Karşı Omuz Omuza Platformu’nun ikinci forumu Şişli’de gerçekleşti

Krize Karşı Omuz Omuza Platformu’nun ikinci forumu Şişli’de gerçekleşti

Kurulduğu 26 Ekim tarihinden bu yana bildiri dağıtımı ve toplantılar düzenleyen “Krize Karşı Emeğin Haklarını Savunmak İçin Omuz Omuza” platformunun 29 Kasım tarihinde Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan ilk forumunun ardından ikinci forum 1 Aralık’ta Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Platform bileşeni olan çok sayıda siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütünün katıldığı forum, platformun bugüne kadar yaptığı bildiri dağıtımlarını içeren sinevizyon gösterisiyle başladı. İlk sözü DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu aldı. Çerkezoğlu krizin etkilerinden ve buna karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğini içeren bir konuşma yaptı.

Çerkezoğlu’nun sözünün ardından forum başladı ve söz katılımcılara verildi. Farklı partilerden, sendikalardan katılım sağlayan kişiler, platformun örgütlenmesini sağlamak için neler yapılması gerektiği üzerine somut önerilerde bulundu.

İşçi Demokrasisi Partisi olarak somut önerilerde bulunmak için söz aldık. Platformun bugüne kadar gerçekleştirdiği bildiri dağıtımının ileri bir safhaya geçirilmesinin ancak kitlelerin bu talepler için seferber olmasıyla mümkün olabileceğini ve bunun için de işçi ve emekçilere acil bir eylem programıyla gitmemiz gerektiğinden bahsettik. Taleplerimizi 3 ana başlık altında sıraladık: İlk olarak birbirinden yalıtılmış direniş ve işçi mücadelelerinin bu talepler çerçevesinde birleştirilmesi; ikinci olarak yaklaşan Toplu İş Sözleşmelerine müdahale etmek; ve son olarak da yerel seçimlerde platformun taleplerini sahiplenen bağımsız işçi adayların çıkartılması ve desteklenmesi gerektiği üzerinde durduk. Ayrıca DİSK’in taleplerimizi ve eylem programımızı işyerlerine indirebilmesi amacıyla bir Genel Temsilciler Meclisi toplamasının (mümkünse bunu KESK ve diğer katılımcı sendikal yapıların temsilcileriyle birlikte gerçekleştirmesinin) yararlı olacağı düşüncemizi belirttik.

Forumun sonunda yapılan bütün öneriler okundu ve bu doğrultuda hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalara devam edilmesi gerektiğine karar verildi. DİSK korosunun müzik dinletisinin ardından forum sona erdi.

Platformun birinci bölge toplantısı 7 Aralık Cuma günü Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Yorumlar kapalıdır.