Okur Mektubu: Bizden oy istiyorlar!..

Haftalardır gündemi meşgul eden yerel seçimler basında ve kamuoyunda ciddi gündem haline geldi. Çürümüş düzenin çürümüş partileri biz işçi ve emekçilerden oy istiyorlar. Adına “demokrasi” dedikleri sistemde rantın, rüşvetin ve sömürünün “bekasının gereği olarak onları seçmemizi ve sorunlarımıza derman olacaklarını dile getirmekteler.

Adı ister “Millet İttifakı” isterse “Cumhur İttifakı” olsun hepsi kapitalist sömürü düzeninin sarsılmaz bekçileridir. Onlara oy vermek rantın, rüşvetin ve sömürünün devamlılığına oy vermektir. Nitekim seçim programları neredeyse birbirinin aynıdır ve biz işçi ve emekçilere bir çözüm olmamaktadır.

İşçi sınıfının devrimci programında buluşalım!

Biz işçi ve emekçilerin çıkarı her zamanki gibi kendi ellerimizdedir. Rantçıların, soyguncuların, haramilerin ölçüsüz vaatleri biz işçi ve emekçilere bir anlam ifade etmemektedir. Reformist bataklığa saplanan sözüm ona sol-sosyalist hareketlerin “Oyların bölmeyin!”, “AKP karşıtı adaylar etrafında birleşelim!” söylemleri teslimiyet ve acizliklerinin bir göstergesidir. Biz işçi ve emekçilerin kötünün iyisine ihtiyacımız yoktur. Biz işçiler cüretkâr bir şekilde Manisa Şehzadeler bağımsız işçi adayı Nuri Koç gibi işçi sınıfının devrimci programına sahip işçi adaylara destek vermek gibi bir seçeneğimiz vardır!

Ne onların vaatlerine ne de kokuşmuş burjuva kırıntılarına karnımız toktur! Ya kapitalizmin bataklığında çürüyüp gidilecek ya da işçi sınıfının seferberliği doğrultusunda bir işçi iktidarı kurulacak!

Seçimler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın işçi sınıfının devrimci dinamizmi hiçbir koşulda burjuvazinin sandıklarına sığmaz. Onlarca hatta yüzlerce yerelde belediye kazanılsa bile işçi sınıfının gayesi siyasal iktidar olacaktır. Bu nedenle asıl olan devrimci sınıf mücadelesini büyütmektir.

Manisa’dan Nisan okuru bir metal işçisi

Yorumlar kapalıdır.