Arjantin milletvekili Giordano’dan destekçilerine teşekkür mektubu

Arjantin’de Sosyalist Sol milletvekili Juan Carlos Giordano hakkında, özgür Filistin’i savunduğu için Siyonist örgütler tarafından “nazi” ve “antisemitizm” suçlamalarıyla karalama kampanyası başlatılmıştı ve meclisten atılması için bir girişimde bulunulmuştu. Bu saldırı karşısında Giordano’nun ifade hakkını ve özgür Filistin’i savunmak için bir uluslararası imza kampanyası gerçekleşti. Giordano, büyük destek kampanyasına katılanlara bir teşekkür mesajı iletti:

Değerli destekçim,

Kendi adıma ve partim Sosyalist Sol adına, Filistin mücadelesini savunarak ve bana yönelik “nazi” ve “antisemitist” suçlamalarıyla yürütülen karalama kampanyasının karşısında durarak gösterdiğiniz destek için teşekkür ederim. Siyonizm karşıtlığı antisemitizm değildir!

Arjantin’den ve dünyanın dört bir yanından sayısız şahsiyet ve örgüt, bu suçlamalar karşısında yürütülen destek kampanyasına katıldı. Bu, ırkçı İsrail devletinin haksız saldırılarına yönelik kınamayı ve Filistin halkını bu işgal ve sürekli katliam politikaları karşısında savunmaya yönelik küresel sempatiyi ortaya koymaktadır.

İsrail Siyonizminin yürüttüğü etnik temizlik ve apartheid politikalarına karşı dünyanın çeşitli şehirlerinde gerçekleşen büyük seferberliklerin de ortaya koyduğu üzere, biz kendi saflarımızdan bu haklı mücadeleye destek vermekten başka bir şey yapmıyoruz.

Filistin mücadelesine bize dokunan her yerden destek verdiğimiz bu yolda, sahip olduğumuz çeşitliliklere rağmen birlik içinde kalma mücadelesi vermeye devam ederek sizi içtenlikle selamlıyorum.

Juan Carlos Giordano

Ulusal Milletvekili

Sosyalist Sol (IS) / Sol Birlik-Cephe (FIT-U)

Yorumlar kapalıdır.