İDP’nin Filistin sorunundaki tutumu: 3 önemli nokta

1) Savaşın ve katliamların sorumlusu direniş örgütleri değil, Siyonist İsrail’dir.

İsrail 1948’de, Filistin Kurtuluş Örgütü 1964’te kuruldu. İsrail, 1967’de Gazze ve Batı Şeria’yı işgal ve ilhak etti, Hamas 1982’de kuruldu. İsrail 1978’de Lübnan’ı işgal etti, Hizbullah 1982’de kuruldu.

Direniş örgütleri İsrail’in etnik temizlik programına, işgallerine, Siyonist ırkçılığa ve ilhaklara verilmiş olan haklı ve meşru yanıtlardır.

1. Dünya Savaşı’nın sonunda Filistin’de 56 bin Yahudi ve 700 bin Arap yaşıyordu. 1948’e dek ırkçı Siyonist çetelerin katliamlarıyla Filistin’de yerleşimcilere alan açılmak istendi. 1948’de İsrail kurulduğunda 840 binin üzerinde Filistinli zorla topraklarından sürüldü.

Bu nedenle İsrail, bir işgal devletidir. Üzerinde kurulduğu toprakları terörle, katliamlarla, soykırımla, zorla göçle işgal etmiştir.

Bu nedenle sloganlarımız şunlardır: Filistin direnişine tam destek! Filistin’de işgale son! Yıkılsın Siyonist İsrail devleti!

2) Türkiye devleti, Siyonist İsrail’in stratejik ortağıdır.

Ortadoğu ülkeleri arasında İsrail’le en iyi ilişkiye sahip olan devlet Türkiye’dir. Ortadoğu ülkeleri arasında İsrail’i tanıyan ilk ülke Türkiye’dir.

Türkiye ve İsrail 1996’da askeri bir anlaşma imzaladı. 2012’de Türkiye (Mavi Marmara katliamından sadece iki yıl sonra) İsrail’in, NATO’nun askeri tatbikat ve faaliyetler dışındaki işbirliği mekanizmalarına katılmasına onay verdi.

İsrail ve Türkiye karşılıklı pilot eğitimi yapıyorlar. İsrail pilotları Konya’da tatbikat yapıyor.

İki ülke, aralarında askeri istihbarat paylaşıyor. Türkiye İsrail’den ileri teknolojili silahlar satın alıyor. Türk jet uçakları İsrail Uçak Endüstrisi tarafından onarılıyor. Bu yenilemenin maliyeti 600 milyon doların üzerinde.

Kürecik Üssü, İsrail’e saldırı amacıyla fırlatılan füzeleri düşürmekle görevli. İncirlik Üssü, ABD’nin İsrail’e gönderdiği askeri yardımlara ev sahipliği yapıyor.

Manavgat suyu İsrail’e taşınıyor.

2010’daki Mavi Marmara katliamından sonra bile Türkiye, İsrail’le diplomatik ilişkileri kesmedi. En son İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog ve Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 9 Mart 2022’de bir araya geldiler ve birçok konuda yeni anlaşmalar sağladılar.

Türkiye, İsrail’in altıncı en büyük ihracat durağı. Türkiye, İsrail ordusunun botlarını ve üniformalarını üretiyor.

Bu nedenle sloganlarımız şunlardır: Kınamak yetmez, ilişkileri kes! İsrail’le bütün ekonomik, askeri, diplomatik, kültürel ilişkiler kesilsin!

3) Gazze’ye dönük soykırımı durduralım.

Gazze Şeridi, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgesi; 42 kilometre uzunluğunda, 5 ila 12 kilometre eninde bir toprak parçası. 2,3 milyon insana ev sahipliği yapıyor. Nüfusun çoğunluğu 19 yaşından küçük.

Etnik temizlik ve ırkçı katliam politikaları üzerine inşa edilmiş bulunan işgalci ve korsan Siyonist İsrail devleti, Gazze’de abluka altına alınmış 2,3 milyon Filistinliye yönelik bir soykırım planını hayata geçirmeye başladı.

Elektrik yok, gıda yok, su yok, yakıt yok. Hastaneler, okullar, evler bombalanıyor.

7 Ekim’den bu yana Gazze’ye 25 bin ton ağırlığında bomba atıldı. Bu, iki adet atom bombasına eşdeğer bir yıkım. Atılan bombaların yüzde 85’i ABD tarafından İsrail’e verilmişti.

İnsan Hakları İzleme Merkezi, Siyonizmin Gazze saldırılarında beyaz fosfor kullandığını doğruladı. Filistinli çocukların derileri ve ciğerleri bu kimyasal silahla yanıyor.

Filistin direnişini sahiplenen ve onunla dayanışma içinde olan bütün güçler, bu soykırım planını durdurmak için derhal birlikte seferber olmalı.

Bu nedenle sloganlarımız şunlardır: Gazze ablukası ve ambargosu derhal kaldırılsın! Yiyecek, su, elektrik, ilaç, tıbbi malzemeler, yakıt ve diğer tüm ihtiyaçlar derhal Gazze’ye sevk edilsin! İsrail Güvenlik Güçleri hava bombardımanlarını ve kimyasal silah kullanımını derhal durdursun! Kara harekatına hayır! İsrail Güvenlik Güçleri, Gazze sınırından çekilsin! ABD ve AB emperyalizmlerinin hükümetleri, İsrail’in işgal ve soykırım planlarına verdiği askeri ve ekonomik desteği derhal geri çeksin!

Yorumlar kapalıdır.