Gençliğin cenderesinden ortak taleplerimizle seferber olarak çıkalım

Okul dönemi sona eriyor, lakin öğrenci gençliğin sorunları sürüyor. Hayat pahalılığı her geçen gün belimizi daha fazla büküyor. Yaz mevsimi bizler için artık dinlenmek ve sosyalleşmek için kullanacağımız bir tatilden ziyade yaşamlarımızı idame ettirebilmek için güvencesiz ve düşük ücretli işlerde çalıştığımız bir zaman diliminden ibaret. Okul döneminde çalışmak zorunda kalmamak için didinirken karşımıza çıkan en büyük engel ise rejimin yeni Orta Vadeli Program’ı (OVP). Nitelikli ve ücretsiz barınma, beslenme hizmetleri gibi en temel taleplerin bile önünü tıkayan bu emek düşmanı programa karşı gelmenin yolu birleşik mücadeleden geçiyor. Emekçilerin, öğrencilerin ve toplumun tüm ezilen kesimlerinin ortak sorunu olan OVP’yi ancak, Arjantin’deki üniversite öğrencilerinin kitlesel IMF protestolarında olduğu gibi, en geniş kesimlerin seferberliklerini sağlayarak alaşağı edebiliriz.

Gençliğin sorunları yalnızca ekonomiyle sınırlı değil. Öğrenci gençlik, rejimin yeni yürürlüğe koyduğu müfredat aracılığıyla kapsamlı bir ideolojik saldırının altında. Bu müfredat öğrencilerin bilimsel eğitim hakkını ihlal ediyor. Hakları için mücadele eden bir gençlik yerine sömürülmeye ve baskılanmaya razı ve dünyayı değiştirme kavrayışından yoksun bir nesil yetiştirilmek isteniyor. Bilimsel ve laik eğitim hakkımız için bir araya gelerek bu planı boşa düşürmeliyiz.

Gençlik tüm bu “yerel” sorunlarına karşı mücadele ederken bir yandan da Filistin Direnişi’yle dayanışmasını sürdürüyor. ABD ve Avrupa‘da üniversite işgalleriyle gündem olan öğrenci hareketinin Filistin dayanışması Türkiye’de aynı düzeyi bulamamış olsa da öğrenci gençlik her alanda Filistin Direnişi’nin haklı taleplerini yükseltiyor, intifadayı Türkiye’nin kampüs ve meydanlarına taşımanın yollarını arıyor. Öğrenciler Filistin halkının mücadelesiyle saf tutarken Tek Adam rejimi soykırımcı Siyonist işgal devletiyle ilişkileri kesmek bir yana dursun, bu talebi yükselten arkadaşlarımızı soruşturmalar ve tutuklamalarla susturmaya çalışıyor. Rejimin baskılarına karşı sözümüz açık: Öğrenci gençliğin demokratik protestoları, hele ki soykırım karşıtı protestoları, işbirlikçi rejim tarafından yargılanamaz. Tutuklu öğrenciler derhal serbest bırakılsın!

Yorumlar kapalıdır.