Diam Vitrin işçileri direnişte

İstanbul Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Diam Vitrin fabrikasında işçiler geçtiğimiz aylarda DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na (BMİS) üye olmuşlardı. 220 işçinin çalıştığı fabrikada sendika istemeyen patron, 200’e yakın işçinin sendika üyesi olmasının ardından, 12 Mayıs günü 5 işçiyi işten çıkarmıştı. Yapılan eylemler üzerine yetkili sendika ile görüşeceği beyanını veren patron işçilerin üretime dönmesi üzerine sendika ile görüşmeyeceğini açıklamıştı. 17 Mayıs Çarşamba günü 10 işçinin daha işten atılması üzerine işçiler fabrika içerisinde direniş başlatmışlardı.

7 Haziran tarihinden bu yana üretimin durmuş olduğu fabrikada BMİS sendikal çoğunluğu sağlamış durumda. Sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde eylem yapan işçilere fabrika içerisindeki işçiler üretimi durdurarak destek verdikleri için 15 Haziran Perşembe günü, işçiler bir kez daha patronun işten atma saldırısı ile karşı karşıya geldiler. İşçilere yasal hakları olan sendikalaşma hakkını kullandırtmayan, fabrikanın kapılarını mühürleyerek işçileri içeri almayan, fiilî lokavt uygulayan patron, işçilere “Yapılan kanunsuz grev nedeniyle iş akdinize son verildi.” yazan mesajlar göndertti. Bunun üzerine 16 Haziran günü fabrika önünde buluşan işçiler atılan tüm işçilerin işe geri alınması için bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Fabrikalarına sendikalı olarak dönmeye kararlı olan Diam Vitrin işçilerinin mücadelesi sürüyor. İşçi Demokrasisi Partisi olarak mücadele eden işçileri selamlıyor, işten atmaların yasaklanmasını, yasa dışı bir biçimde sendikalaşmayı engelleyen patronların cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Yorumlar kapalıdır.