Direnişçi Ontex ve PTT işçileri Türk-İş binasını işgal etti

Direnişteki Ontex ve PTT işçileri 29 Nisan günü Türk-iş’in Taksim’deki 1. bölge binasını, taleplerinin yerine getirilmesi için işgal ederek, basın açıklaması yaptı.

İşgalin amacını direnen bir Ontex işçisi şöyle ifade etti: “Biz Ontex işçileri olarak 72 gündür direniyoruz. Bu süre zarfında bizim de içinde bulunduğumuz Türk-iş’e bağlı Selüloz-İş sendikası hiçbir şekilde bizi sahiplenmedi ve haklı taleplerimize destek vermedi. Bize susmamız için göstermelik bir 250 TL verdiler. Halbuki biz uluslararası destek sağlamalarını istedik, daha sonra bizi açık açık sahiplenmediklerini söylediler. Biz, sendikamızın bize sahip çıkması için bugün buradayız.”

Okunan basın açıklamasında işçiler taleplerini şöyle sıraladı: “İşimizi geri istiyoruz! Sendikalar direnişlere sahip çıksın! Sendika bürokratları def olsun, sendikalar işçilerindir! 1 Mayıs kürsüsü işçilerindir!”.

Basın açıklaması, “Taleplerimiz açıktır. Bizler somut bir adım atılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Tüm emekten yana güçleri, direnişimize destek olmaya çağırıyoruz” denilerek bitti. Ontex işçileri, aynı dertten muzdarip olan PTT işçileriyle birlikte 1 Mayıs’a kadar bizi muhatap alacak birileri gelmezse, onların bu tutumunu 1 Mayıs’ta kürsüde teşhir edeceklerini söyledikler ve işgali sürdüreceklerini belirttiler.

Yorumlar kapalıdır.