Bursa’da patlama; 5 işçi yaşamını yitirdi. Yılın 10 ayında 1683 işçi ölümü

Bugün saat 10.30 sıralarında Bursa’nın Gürsu ilçesindeki organize sanayi bölgesindeki bir boya fabrikasında buhar kazanında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada göçük oluştu. Olayda 5 işçi yaşamını yitirirken, 16 işçi de yaralandı. Yaralananların bazılarının durumu ise ağır.

Bursa’daki bu cinayet bu yıl ilk değil. Öyle görünüyor ki son da olmayacak. OHAL koşulları altında her türlü grev ve hak mücadelesinin yasak olduğu bir ortamda, önlenebilir işçi ölümlerinde gözle görülür bir artış yaşanmaktadır. Ekim ayında 182, yılın on ayında ise 1683 işçi yaşamını yitirdi.

OHAL’in varlığı doğrudan işçilerin çalışma koşullarına etki etmektedir. OHAL’in bir an önce kaldırılması ve Bursa’da bugün yaşanan faciadaki tüm sorumluların yargılanmasını talep ediyoruz.

İşçi ölümlerinin durdurulabilmesinin tek yolu işçi sağlığı ve iş güvencelerinin bizzat işçiler tarafında denetlenmesidir. İş yerinde ve üretimde işçi denetimi olmadığı sürece patronların maliyet olarak gördüğü çalışma koşullarının iyileştirilmemesi işçilerin canını almaya devam edecektir.

Yorumlar kapalıdır.