Kadınlar; OHAL Rejimine, yoksulluğa ve şiddete karşı alanlarda!

4 Mart Pazar günü Bakırköy’de binlerce kadın, sağanak yağmura aldırış etmeden bir araya gelip taleplerini haykırdı. Yürüyüş dikilitaş durağından başlayıp, Özgürlük Meydanı’nda son buldu.

Kadın Dayanışması olarak bizler de ‘’OHAL rejimine, Yoksulluğa Ve Şiddete Karşı Mücadeleye!’’ pankartımızla alanlardaydık. Yürüyüş sırasında; ‘’Emeğimiz, Bedenimiz, Kimliğimiz Bizimdir’’, ‘’ Jin Jiyan Azadi’’, ‘’Yaşasın 8 Mart, Yaşasın Mücadelemiz’’ sloganlarıyla, emekçi kadınları dayanışmaya çağırdık. Ayrıca taşıdığımız dövizlerle; Esnek ve güvencesiz çalışmayı istemediğimizi, çocuk istismarını lanetlediğimizi gösterdik.

Yürüyüşün ardından miting, İstanbul 8 Mart Kadın Platformunun hazırladığı basın metninin Kürtçe ve Türkçe okunmasıyla devam etti. Metinde kısaca, KHK’lar ile devleti yönetenlerin, şiddet ortamını günden güne perçinlediklerini ve bu şiddet ortamını kadın bedeni üzerinden devam ettirdikleri vurgulandı.

KHK ile işine son verilen Sema Uçar da kürsüdeydi. Aylardır sokakta mücadelede olduklarını hatırlattı.  Ardından Figen Yüksekdağ ve Sebahat Tunceli’in ortak gönderdiği mektup okunarak miting halaylarla son buldu.

Yorumlar kapalıdır.