Humus’tan mektup

Suriye devriminin merkezi noktalarından biri olan Humus’un Devrimci Konseyi, İspanya’dan Lucha İnternacionalista ile birlkte Türkiye’den İşçi Cephesi ve Tunus’tan Arjantine birçok devrimci parti ve sendikanın imzaladığı Suriye devrimiyle dayanışmaya dönük mesajına bir yanıt gönderdi. Esad rejiminin vahşi saldırısının devam ettiği, öte yandan emperyalizmin yaşanan gelişmeleri bölgeye müdahale girişimleri için kullanma gayretinde olduğu bu kritik dönemde Uluslararası Birlik Komitesi olarak, Suriye halkının devrimci mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz.

Lucha İnternacionalista örgütünden özgür kardeşler,

Tarafımıza gönderdiğiniz dayanışma mektubunuzu savaşçı Suriye halkının büyük sıkıntılara göğüs gerdiği ve kahramanlarının özgürlüğe erişmek için her gün kanlarını dökmekte olduğu bir süreçte aldık. Yaşanmakta olan trajedinin korkunçluğuna karşın, yazdıklarınız yaralarımızın acısını hafifletmekle kalmadı, aynı zamanda uzun zamandır uyandıramayacağımız kaygısına kapıldığımız bilinciyle bu dünyanın içinde, kan kokusuna karşı değil yalnızca petrol kokusuna karşı harekete geçen rejim ve hükümetlere karşı yalnız olmadığımızı bize yeniden hatırlatmış oldu.

İnsanlığın özgürlük ve onur tutkusu dinsel, ulusal ya da ırksal farklılıklar içermeyen evrensel bir içgüdü. Bu nedenle dünya halklarının baskıcı ve diktatoryal sistemlere karşı mücadelesindeki dayanışma, insanlığın daha iyi bir geleceğe ulaşmasını garanti altına alan bir gereklilik.

Muzaffer devrimimiz başlayalı tam 1 yıl oldu ve Suriye halkı binlerce şehit, yaralı, tutuklu ve göçmeni feda etmek durumunda kaldı. Bu kuşkusuz 21. yüzyılda sorgulanamaz temel haklara ulaşmak adına ödenen bir bedel. Suriye halkı olarak mücadelemizin temelini meşruluktan uzak, despotik ve babadan oğla geçen bu rejimin yenilgiye uğratılarak yerine tüm Suriyeliler arasında eşitlik, adalet, özgürlük ve onuru garanti altına alacak demokratik bir sistemin inşası oluşturmakta. Esad’ın terörist rejiminin kanlı ve barbarca saldırısının yol açtığı insani felaket karşısında dünya hükümetleri bu gayrı meşru yönetime yüz çevirirken, dünya çapında, sivil toplum örgütlerinin demokratik örgüt ve partilerin sıkıntılı günler geçirirken vermiş olduğu destek, Suriye halkınca unutulmayacak.

Dünya çapında bazı sol akımların batılı kapitalist politikalar karşısında sahiplenmekte oldukları tarihsel pozisyonun farkında olmakla birlikte, bu sol akımların büyük bir kısmına burada ve diğer ülkelerde gündeme gelen talep ve çağrılardaki değerlendirmelere kapılarak yanılgıya düşmeme çağrısında bulunuyoruz. Zira Esad rejimi dünya solunda yaygınlık kazanan kavrayışla uzaktan yakından ilişkili değil. Suriye halkına katliamlar reva görülürken tutulmayacak sözler vermekten başka bir şey yapmayan batılı hükümetlerin, Esad ailesiyle ilişkili rüşvetçi ve tekelleşmiş şirketleri meşru kabul etmiş olması önemli bir gösterge.

Sizlere teşekkürlerimizi gönderiyor ve insani duruşunuzu selamlıyoruz. Haklı davamızda zafere ulaşana dek, en üst düzeyde koordinasyon, dayanışma ve destek beklentimizle.

Dünyanın özgür birliği yolunda

Suriye, Humus 14.02.2012

Humus Bölgesi Devrim Konseyi

Yorumlar kapalıdır.