Emek, Demokrasi ve Barış güçlerinden basın açıklaması

23 Kasım Cumartesi günü İstanbul Emek, Demokrasi ve Barış Platformu Kadıköy’de Eminönü iskelesi önünde 8 Aralık’ta yapacağı krize karşı mitingi için bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve ardından da bildiri dağıtımına geçildi. İnsanca bir yaşam, barış, demokrasi ve adalet için düzenlenen bu miting öncesinde emekçi halklara 8 Aralık için bir çağrı yapıldı.

Basın açıklamasında; kriz, işsizlik, vergi adaletsizliği, kadın yaşamına yönelik tehditler, zamlar, dünya genelinde kapitalizme karşı yükselen kitle hareketleri ve son günlerde artan intihar olaylarından bahsedildi. Kanunsuz ve hiçbir yargı kararına dayanmayan işten çıkartmalar, seçilmişlerin yerine atanan kayyumlar, kadının çalışma hayatında önüne konulan zorluklar ve kadın emeğinin vasıfsızlaştırılması gibi her gün daha da baskıyla hissedilen konular vardı. Grev kararlarının yasaklanması, toplu iş sözleşmelerine yönelik saldırılar ve emekçi halkın bütün diğer sorunları…

Bizler de İDP olarak, hükümetin yarattığı siyasi ve ekonomik krize karşı emekçi halklarla beraber buna artık bir son vermek istiyoruz. Milyonlarca emekçi olarak bizlere dayattırılan işsizliği, yoksulluğu ve sefaleti kabul etmiyoruz.

Son günlerde Irak’ta, Lübnan’da, Şili’de, Ekvador’da ve başka yerlerde yüz binlerce işçi ve emekçinin yolsuzluğa, işsizliğe ve antidemokratik uygulamalara karşı direnmeleri ve bu direnişlerin sonucunda bazı yerlerde başbakan ve diğer yetkililerin istifası, bizlere bu çürümüş sistemin daha fazla ayakta kalamayacağını gösteriyor. Emekçi halklarla birlikte kendi yaşamımız üzerinde hak iddia etmelerine müsaade etmeyeceğiz ve bu ağır sonuçlara sebebiyet verenlere dur diyeceğiz. Şimdi hep birlikte ve daha da güçlü bir şekilde dayanışma zamanı.

Yorumlar kapalıdır.