Filistin direnişine destek, İsrail’e boykot yürüyüşü

Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına karşı yaptığı saldırıların ardı arkası kesilmezken, saldırılara karşı tüm dünyadan tepkiler geliyor. İstanbul Taksim’de de 13 Temmuz Pazar günü Filistin halkının direnişini desteklemek ve İsrail’i boykot etmek adına bir yürüyüş gerçekleşti. ‘Filistin İçin İsrail’e Boykot Girişimi’nin’ çağrısını yaptığı yürüyüşe yüzlerce insan katıldı. Yürüyüş Tünel’den başlayıp Galatasaray Lisesi önünde son buldu.

“Her yer Filistin, her yer direniş”,”Katil İsrail Ortadoğu’dan defol”, “Rojava’dan Gazze’ye direnene bin selam”, “Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot”, “İlişkiler kesilsin, elçi defolsun”, “Katil İsrail, işbirlikçi AKP” sloganlarının atıldığı yürüyüşte Türkiye’nin İsrail ile olan ekonomik ilişkilerinin 5 milyar dolara ulaştığına vurgu yapıldı. Filistin, FHKC ve Ali Mustafa Tugayları bayraklarının taşındığı yürüyüşte basın açıklamasını Ayşe Düzkan okudu. Düzkan konuşmasına, Batı Şeria’da yüzde 70’ten fazlası çocuk, 9’u parlamenter 945 Filistinlinin tutuklandığını söyleyerek başladı. Tutuklamaların ardından gelen hava saldırılarında 166 kişinin katledildiği 1086 kişinin ise yaralandığını belirten Düzkan, bugün kara harekatının başladığını gösteren ilk komando kara saldırısının gerçekleştiğini söyledi. Basın açıklaması şu taleplerle son buldu:

“Filistin halkına karşı saldırganlığın durması, Gazze ablukasının kaldırılması için İsrail ırkçılığını durdurmak için, Filistinli mültecilerin yurtlarına geri dönmesi için, Batı Şeria ve Gazze’nin işgaline son vermek için, İsrail vatandaşı Filistinlilere uygulanan ırk ayrımcılığına son vermek için, Filistin ulusunun kendi kaderini tayini için, İsrail ile tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkilere son verilsin!”

Yorumlar kapalıdır.