BDS Türkiye çağrısıyla “Filistin’e Özgürlük, İsrail’e Boykot” eylemi

22 Ekim Pazar günü BDS Türkiye’nin çağrısıyla Şişli Cevahir AVM önünde bir araya gelen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto etti.

İşçi Demokrasisi Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Sosyalist Emekçiler Partisi, Halkevleri, Kaldıraç, Çağrı, BDSP, Mücadele Birliği, Emekçi Hareket Partisi ve HEDEP dahil sol ve sosyalist örgütlerin katıldığı eylemde BDS imzalı “Filistin’e Özgürlük, İsrail’e Boykot” ve İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri imzalı “İsrail’le Tüm İlişkiler Kesilsin” pankartları açıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan BDS Gönüllüsü Ümit Doğru, Filistinlilerin uzun yıllardır saldırı altında olduğuna dikkat çekerek, “Yıllardır yaptığımız, İsrail’in topyekûn boykot ve tecrit edilmesi, yatırımların geri çekilmesi ve İsrail’e yaptırım uygulanması çağrılarının karşılık bulması bugün hiç olmadığı kadar hayati hale gelmiştir,” diye konuştu.

“Nehirden denize özgür Filistin”, “Her yer Filistin, her yer direniş” ve “Yıkılsın Siyonist İsrail devleti” sloganlarının atıldığı eylemde başlıca talepler şöyle sıralandı:

  • İsrail’le tüm diplomatik ilişkiler kesilmeli, İsrail işgal rejiminin Türkiye’de bulunan tüm diplomatik temsilcileri sınır dışı edilmelidir.
  • İsrail’le tüm ticari ilişkiler kesilmeli; Gazze’de iki milyondan fazla Filistinli açlık ve susuzluktan ölüme sürüklenirken İsrail rejimine yardım tedarik eden gemiler durdurulmalı ve halihazırda bu işlevi gören gemiler geri çağrılmalıdır.
  • Başta ABD olmak üzere İsrail’e destek veren tüm ülkelerin askeri varlıkları Türkiye’den çıkarılmalıdır.

Yorumlar kapalıdır.