Kromevye işçileri sendikal hakları için direnişte

İstanbul Esenyurt’ta faaliyet yürüten Kromevye metal fabrikasında Birleşik Metal-İş üyesi 5 işçi sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkarıldı. Ocak ayında yapılan düşük zamma karşı işçiler hızlıca Birleşik Metal-İş’te örgütlenerek çoğunluğu sağlamış ve yetki başvurusunda bulunmuştu. Sendikal faaliyetin başını çeken 5 işçi daralma bahanesiyle işten çıkarıldı.

Her geçen gün daha da yaygınlaşan sendika düşmanlığı bu kez de düşük zam dayatmasına karşı sendikalı olan işçileri hukuksuz bir biçimde işten çıkaran Kromevye patronu tarafından sergilendi. Ancak işçiler sendikalarından ve sendikalaşma haklarından vazgeçmiyor ve patronun bu tutumuna karşı işçiler sendika öncülüğünde 21 Şubat’tan bu yana direnişlerini sürdürüyor.

Ekonomik kriz derinleşmiş, hayat pahalılığı tavan yapmışken, işçilere sefalet ücretleri dayatılıyor. Düşük zam ve güvencesiz çalışma politikasına karşı işçiler sendikalı olmaya çalışırken de patronların işten atma tehdidiyle karşı karşıya kalıyor. Sendikal faaliyet suç değildir. Anayasal haklarını kullanan işçileri işten çıkaran Kromevye patronu derhal işçileri işe iade ederek, işyerinde yetki alan Birleşik Metal-İş Sendikası’yla Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine başlamalıdır. Güvenceli iş, insan onuruna yaraşır bir ücret için sendikalı olmayı seçen Kromevye metal işçilerinin haklı direnişlerinin zaferle sonuçlanması için sınıf dayanışmasını yükseltmeye devam edeceğiz!

Yorumlar kapalıdır.