Somalı işçiler Ankara’ya yürüyor

Soma’da katliamın yaşandığı ocak olan Eynez Maden Ocağı ile aynı firma tarafından işletilen Atabacası Maden Ocağı’nın işçileri, ücretlerini alamadıkları için Ankara’ya yürüyüşe geçtiler.

Eylem süreci öncelikle sabah saatlerinde 1000’e yakın maden işçisinin Kaymakamlık önünde toplanmasıyla başladı. Bu ayki ücretlerini alamadıklarını ve kendilerine şirket tarafından hiçbir açıklama yapılmadığını belirten işçiler, bini bulan sayılarıyla, sorunlarına çözüm bulmak için Ankara’ya yürüyüşe geçtiklerini bildirdiler. Şehirlerarası yola çıkmış bulunan işçiler, alkışlarla ve sloganlarla uğurlandı.

Yürüyüşe geçen işçilerden biri ocakların 6 aydır kapalı olduğunu ve verilen sözlerin tutulmadığını söylüyor. Şirket ise madene tedbir koyulduğunu söyleyerek işçilere devleti adres gösteriyor. Ancak Çalışma Bakanlığının maaşları ödemediği biliniyor.

Başka bir işçi ise toplu sözleşmenin imzalanacağı, torba yasayla hakların iyileştirileceği ve yatırılmayan maaşların yatırılacağı sözlerinin hayata geçirilmemesinin sabırları taşırdığını ve sessizlikten bıktıklarını söylüyor. Haklarını alana dek Ankara’dan dönmeyeceklerini belirten maden işçisi sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Biz işçiler olarak gayet bilinçli ve dinç bir şekilde yolun sonuna kadar gideceğiz.”Ha

Yorumlar kapalıdır.