Direnen UPS işçilerine ziyaret

İşçi Cephesi olarak 15 Mayıs tarihinde UPS Kargo’da çalışan, sendikaya üye oldukları için işten atılan ve Mahmutbey’deki aktarım merkezinin önünde 30 kişiyle direnişlerine devam eden UPS işçilerini ziyaret ettik.

UPS ve bünyesinde bulunan taşeron şirketlerde çalışan işçilerin bir kısmı düşük ücret, uzun çalışma saatleri ve ağır çalışma koşullarına karşı dur demek için Türk-iş’e bağlı TÜMTİS (Türkiye motorlu taşıma işçileri sendikası) İstanbul Şubesi önderliğinde sendikalaştılar. Fakat patron bunu duyar duymaz tüm çalışanların sendikalı olmasını engellemek için çeşitli ayak oyunlarına başladı. İlk önce sendikalı 7 işçiye “vardiyanın birini kaldıracağız sizi de mağdur etmemek için temizlik eğitimi verip temizlik işlerine göndereceğiz” dedi. Fakat sendikanın da devreye girmesiyle patronun bu foyası meydana çıktı. Amaç sendikalı işçileri yasal yollardan tepki toplamadan, yıldırma politikasıyla işten uzaklaştırmaktı. Bu plan tutmayınca patron işçi kıyımına başladı.

UPS ve bünyesinde bulunan C.I.B ve ERKA taşeron firmalarına bağlı toplamda 46 işçi işten çıkarıldı. Daha önce de işçi çıkaran patron, TÜMTİS’e bağlı işçilerin 22 Nisan’da Mahmutbey’deki aktarma merkezi önünde yaptığı eylem sonrası 24 işçiyi işe geri almak zorunda kalmıştı. Patron sendikal çalışmayı kırmak için işçi çıkarsa da sendikalı işçi sayısı her gün artıyor. İşçilerin morali yüksek inançları tam… “UPS’YE SENDİKA GİRECEK BAŞKA YOLU YOK” sloganı bu iradeyi özetliyor.

Yazan: İC – Haber, 16 Mayıs 2010

Yorumlar kapalıdır.